Prof. Dr. Hakan Kara Cevdet Akçay'ın faiz açıklamasını değerlendirdi: Bir çuval inciri berbat etmemek için…

Prof. Dr. Hakan Kara Cevdet Akçay'ın faiz açıklamasını değerlendirdi: Bir çuval inciri berbat etmemek için…

Prof. Dr. Hakan Kara, TCMB Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay'ın enflasyon düşüş eğilimi göstermedikçe faiz indiriminin gündemde olmadığına yönelik açıklamasını değerlendirdi. Kara, “TCMB erken faiz indiriminin bir çuval inciri berbat edeceğinin farkındalığıyla sözlü müdahale aracını etkin bir şekilde kullanıyor.” dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay, Reuters'a verdiği röportajda faiz indiriminin şu an için gündemde olmadığını vurgulayarak aylık enflasyonda kalıcı bir düşüş sağlanana kadar sıkı para politikası duruşunun süreceğini belirtmişti.

Merkez Bankası’nın eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara da Akçay’ın faiz açıklamalarını değerlendirdi. Kara, TCMB’den gelecek “erken” faiz indiriminin “bir çuval inciri berbat etmesinin önüne geçildiğini” belirtti.

Kara, sosyal medya hesabından şu yorumu yaptı:

“TCMB erken faiz indiriminin bir çuval inciri berbat edeceğinin farkındalığıyla sözlü müdahale aracını etkin bir şekilde kullanıyor.”

Kara, Akçay’ın açıklamaları öncesinde de yakın geçmişte yaptığı faiz indirim sürecine yönelik paylaşımını hatırlatmıştı.

İşte o paylaşım:

“2023 Haziran’da faiz artırılmaya başlandığında “aman kademeli ve yavaş” gidelim diyenler –ki bu tavsiyenin ne kadar yanlış olduğunu yaşayarak gördük– bu defa faizlerin erken indirilmesini önermeye başladı. Umarım ekonomi yönetimi işlerine geldiği için bu koroyu bu defa dinlemez.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN