Pizza devi iflasın eşiğinde: 127 şubesini satıyor

Pizza devi iflasın eşiğinde: 127 şubesini satıyor

Pizza Hut, EYM Pizza'nın iflasının ardından önemli bir karar aldı. ABD'nin sevilen pizza zincirlerinden Pizza Hut, franchise ortağı olan EYM Pizza LP'nin iflas başvurusunda bulunmasının ardından işlettiği 127 mağazayı satışa çıkarma kararı verdi. Illinois, Indiana, Georgia, Güney Carolina ve Wisconsin gibi eyaletlerde bulunan bu mağazaların kapatılması gündemde.

Ünlü pizza zinciri Pizza Hut da darbe aldı. Franchise'ı olan EYM Pizza LP'nin iflas başvurusunda bulunmasıyla birlikte, Illinois, Indiana, Georgia, Güney Carolina ve Wisconsin eyaletlerindeki 127 mağaza satışa çıkarıldı.

Temmuz ayında iflas başvurusunda bulunan EYM Pizza, finansal yükümlülüklerini yerine getiremediği için bu zor kararı almak zorunda kaldı. Şirketin en büyük alacaklıları arasında Pizza Hut'ın da yer alması, durumun ciddiyetini ortaya koyuyor.

127 MAĞAZANIN GELECEĞİ BELİRSİZ

Satışa çıkarılan 127 mağazanın yeni sahipleri henüz belli değil. Ancak, bu mağazaların bir kısmının kapanma ihtimali oldukça yüksek. Bazı mağazalar ise farklı franchise'lar tarafından satın alınabilir ve Pizza Hut adı altında hizmet vermeye devam edebilir.

EYM Pizza'nın kardeş şirketi olan EYM Chicken da aynı dönemde Illinois, Indiana ve Wisconsin'deki 25 KFC restoranını kapattı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN