Mevduat faizinde 10 puanlık düşüş

Mevduat faizinde 10 puanlık düşüş

Vadesi üç aya varan mevduatlarda ortalama faiz, nisan ortasındaki zirvesinden bu yana 10 puan düştü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, üç aya kadar vadeli TL mevduatlarda ağırlıklı ortalama faiz oranı 21 Haziran haftasında yüzde 58,38 olarak kaydedildi. Bu oranla birlikte, mevduat faizleri üç ayın ardından ilk kez yüzde 60'ın altına indi.

NİSAN AYINDA ZİRVEYİ GÖRMÜŞTÜ

Mevduat faiz oranları, 19 Nisan haftasında yüzde 68,88 ile zirve yapmıştı. Bu veriler, zirve seviyesine göre yaklaşık 10 puanlık bir gerileme yaşandığını gösteriyor. Bankacılık sektörünün toplam mevduatı ise 21 Haziran ile biten haftada, önceki haftaya göre 104,8 milyar lira artarak 16 trilyon 943,1 milyar liraya yükseldi.

MEVDUAT FAİZLERİNİN SEYRİ

Bloomberg HT'deki habere göre; son dönemde TL mevduat faizlerinde yaşanan bu gerileme, piyasa dinamiklerinin ve ekonomik koşulların etkisiyle şekilleniyor. 2023 yılı içerisinde faiz oranlarında dalgalanmalar yaşanırken, özellikle Nisan ayında ulaşılan yüksek seviyeler dikkat çekmişti. Ancak bayram haftası itibarıyla faiz oranlarının tekrar yüzde 60'ın altına düşmesi, piyasa koşullarının yeniden değerlendirilmesine yol açtı.

BANKACILIK SEKTÖRÜNDE BÜYÜME

TCMB'nin verilerine göre, bankacılık sektörünün toplam mevduatı artmaya devam ediyor. 21 Haziran itibarıyla toplam mevduat 16 trilyon 943,1 milyar liraya ulaşarak önceki haftaya göre 104,8 milyar liralık bir artış gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN