Merkez Bankası'nın brüt rezervinde yeni rekor

Merkez Bankası'nın brüt rezervinde yeni rekor

Merkez Bankası'nın brüt döviz rezervi, 19 Temmuz haftasında 153,9 milyar dolarla yeni bir zirveye ulaştı. Swap hariç net rezervler de artış göstererek 23 milyar doların üzerine çıktı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), brüt rezervlerindeki artışı sürdürüyor. BV Portföy Ekonomisti Ali Orhan Yalçınkaya'nın CNBC-e için yaptığı hesaplamalara göre, 19 Temmuz haftasında TCMB’nin brüt rezervleri 100 milyon dolar artarak 153,9 milyar dolara ulaşarak yeni bir zirveye yükseldi. Bir önceki hafta, yani 12 Temmuz haftasında, Merkez Bankası’nın rezervi 153,8 milyar dolar düzeyindeydi.

TCMB’nin net uluslararası rezervlerinde de artış gözlemlendi. Net rezervler, 0,5 milyar dolar artarak 48,2 milyar dolara yükseldi. Bu dönemde, Merkez Bankası'nın nette 0,3 milyar dolar döviz satışı yaptığı hesaplanıyor.

SWAP HARİÇ NET REZERVLERDE ARTIŞ

Swap hariç net rezervlerde de dikkat çekici bir artış gerçekleşti. Bir önceki hafta 22,2 milyar dolar olan swap hariç net rezervler, 0,8 milyar dolar artarak 23,1 milyar dolara yükseldi. Swap hariç net rezervler, TCMB’nin kısa vadeli dış borçlar ve döviz yükümlülükleri dışında kalan net döviz varlığını ifade ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN