Merkez Bankası'ndan beklenti anketlerinde bir ilk: Reel sektör enflasyon için karamsar

Merkez Bankası'ndan beklenti anketlerinde bir ilk: Reel sektör enflasyon için karamsar

Merkez Bankası Haziran ayı Sektörel Enflasyon Beklentileri'ni yayımladı. Açıklanan verilere göre; 12 ay sonrası yıllık enflasyon beklentileri piyasa katılımcıları için 1,4 puan azalarak yüzde 31,8 seviyesine, hanehalkı için 4,6 puan azalarak yüzde 71,5 seviyesine geriledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), sektörel olarak gelecek dönem enflasyon beklentilerini ölçtüğü yeni bir anketi yayınlamaya başladı.

TCMB'nin anketinde finansal ve reel sektör uzmanlarının, imalat sanayi firmalarının ve hanehalkının 12 ay sonrası yıllık tüketici enflasyonu beklentileri yer aldı.

Buna göre, haziranda 12 ay sonrası yıllık enflasyon beklentileri, piyasa katılımcıları için 1,4 puan azalarak yüzde 31,8 seviyesine, hanehalkı için 4,6 puan düşerek yüzde 71,5 seviyesine gerilerken, reel sektör için 0,2 puan artarak yüzde 56,2 seviyesine yükseldi.

h4df4h4df4h4.jpg

Gelecek 12 aylık dönemde enflasyonun düşeceğini bekleyen hanehalkı oranı bir önceki aya göre 2,4 puan artarak yüzde 33,5 seviyesinde gerçekleşti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN