Kredi kartı sahiplerine karalar bağlatacak karar! Yeni düzenleme ortaya çıktı: Asgari ödeme tutarı değişiyor

Kredi kartı sahiplerine karalar bağlatacak karar! Yeni düzenleme ortaya çıktı: Asgari ödeme tutarı değişiyor

Bu karardan sonra herkes kredi kartını kırıp atacak! Kredi kartı sahiplerine karalar bağlatacak karar! Yeni düzenleme ortaya çıktı. Pandemi nedeniyle düşürülen asgari ödeme tutarı değişiyor...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kredi kartlarıyla ilgili yaptığı açıklamaların ardından, bankaların kart sahiplerine yönelik yeni düzenlemelerinin detayları belli oldu. Pandemi sürecinde 'olağanüstü şartlar' gerekçesiyle düşürülen kredi kartı asgari ödeme oranları, ekonomideki parasal sıkılaşma önlemleri çerçevesinde yeniden yükseltiliyor.

ASGARİ ÖDEME ORANLARI YÜKSELTİLECEK

Günboyu’nun haberine göre; kredi kartı asgari ödeme oranlarının yükseltilmesi, uzun süredir belirli standartlarla uygulanmaktaydı. Pandemi döneminde, kredi kartı limitleri 25 bin liranın altındaki kartlar için yüzde 20'ye ve üstündeki kartlar için yüzde 40'a sabitlenmişti. Ancak şimdi, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bu oranları aşamalı olarak artırma planı yapıyor.

DEĞİŞİKLİKLER NELERİ KAPSAYACAK?

  • Kredi kartı limitleri 25 bin liranın altındaki kartlar için asgari ödeme oranı yüzde 20'den yüzde 30'a,
  • 25 bin liranın üzerindeki kartlar için asgari ödeme oranı yüzde 40'tan yüzde 60'a yükseltilmesi tartışılıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bu makro ihtiyati önlemlerin parasal sıkılaşma adımları kapsamında önümüzdeki haftalarda yürürlüğe girmesini hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN