Japonya piyasalarında tarihi çöküş: Son 37 yılın en kötü gününü yaşadı

Japonya piyasalarında tarihi çöküş: Son 37 yılın en kötü gününü yaşadı

Küresel piyasalar, ABD'de resesyon endişelerinin hızla güçlenmesinin ardından haftaya tarihi bir düşüş baskısıyla başladı. Nikkei endeksi, 1987'deki "Kara Pazartesi" çöküşünden sonra en büyük iki günlük düşüşü yaşadı.

Japonya'nın Nikkei 225 hisse senedi endeksi, ABD ekonomisinin beklenenden daha kötü durumda olabileceği endişelerinin tetiklediği yoğun satışlar nedeniyle bugün yüzde 8'in üzerinde geriledi. Nikkei'de tek günlük en büyük çöküş, Ekim 1987'de "Kara Pazartesi" olarak adlandırılan günde 3.836 puanlık veya yüzde 14,9'luk düşüş olmuştu.

ekonomim’de yer alan habere göre, Nikkei endeksi Tokyo'da 2.900 puandan fazla düşerek 32.991,88 seviyesine kadar geriledi. Böylece 4 Ocak'tan bu yana en düşük seviye görüldü. Endeks cuma günü de yüzde 5,8 düşmüştü. böylece, bugünle birlikte şimdiye kadarki en kötü iki günlük düşüşe doğru gidiliyor.
Nikkei'nin tek günlük en büyük çöküş, Ekim 1987'de "Kara Pazartesi" olarak adlandırılan günde 3.836 puanlık veya yüzde 14,9'luk düşüş oldu.

Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) Çarşamba günü gösterge faiz oranını artırmasından bu yana Tokyo'da hisse senedi fiyatları düşüş gösteriyor. Nikkei 225 vadeli işlemlerinde de devre kesici çalıştı ve işlemler durduruldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN