Japonların yeni yatırım gözdesi Türk Lirası oldu! Deste deste TL ve Meksika Pezosu alıyorlar, nedeni ise...

Japonların yeni yatırım gözdesi Türk Lirası oldu! Deste deste TL ve Meksika Pezosu alıyorlar, nedeni ise...

Japonya’da yatırımcıların tercihi değişti. Öyle ki Japonların yeni yatırım gözdesi Türk Lirası oldu. Ülkedeki bireysel yatırımcılar Türk Lirası ve Meksika Pezosuna yoğun ilgi gösteriyor. Bakın bunun nedeni ne?

Japonya’daki bireysel yatırımcılar, Türk Lirası ve Meksika Pezosu gibi yüksek getirili para birimlerine yatırım yapma eğilimini yeniden kazandı. Tokyo Financial Exchange'in Click 365 platformundaki veriler, pazartesi itibarıyla Meksika Pezosu ve Türk Lirası karşısında yendeki net kısa pozisyonların, en son 2 Ağustos’ta görülen seviyelere ulaştığını gösteriyor.

TÜRK LİRASI ÜZERİNDEKİ POZİSYONLAR ARTIŞ GÖSTERDİ

Verilere göre, Türk Lirası'nın yen karşısında değer kazanmasına yönelik pozisyonlar, 5 Ağustos’tan itibaren yüzde 4 artışla 655.539 kontrata yükseldi. Ancak, Bloomberg HT'nin haberine göre, söz konusu kontratlar 5 Ağustos’ta carry işlemlerinin çözülmesiyle birlikte yüzde 17 oranında bir düşüş yaşandı.

japonlar-turk-lirasina-yoneldi-1.jpg

CARRY TRADE POZİSYONLARINDAKİ DEĞİŞİM

Japon yeni borçlanarak yüksek getirili ülkelerin para birimlerine yatırım yapmayı öngören carry trade pozisyonları, Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) 31 Temmuz'da faiz artırması ve Japon yeninin değer kazanmasının ardından çözülmeye başlamıştı. Bu durum, carry trade stratejilerini etkileyerek yatırımcıların yüksek getirili para birimlerine olan ilgisini artırmış olabilir.

PİYASA TEMKİNLİ BİR ŞEKİLDE GERİ DÖNÜYOR

Tokyo’daki Traders Securities'den Yoshio Iguchi, bireysel yatırımcıların carry işlemlerine geri dönmesinin piyasanın toparlandığını gösterdiğini, ancak toparlanmanın yavaş gerçekleştiğini belirtti. Iguchi, yatırımcıların piyasaya temkinli bir şekilde geri döndüğünü, kaldıracı düşük ve riski kontrol altında tutarak hareket ettiklerini vurguladı.

Japon yatırımcıların Türk Lirası ve Meksika Pezosu'na dönüşü, yüksek getirili para birimlerine olan ilgiyi yeniden canlandırıyor. Ancak, carry trade pozisyonlarındaki değişim ve piyasanın temkinli hareketleri, bu dönüşümün yavaş ve dikkatli bir şekilde gerçekleştiğini gösteriyor. Yatırımcılar, riski azaltmak ve kaldıracı kontrollü bir şekilde kullanmak için stratejilerini gözden geçiriyorlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN