Hakan Kara’dan KKM ve döviz talebi yorumu: Tedirgin olmayın...

Hakan Kara’dan KKM ve döviz talebi yorumu: Tedirgin olmayın...

Prof. Dr. Ali Hakan Kara'nın, TCMB’nin blogunda yayımladığı yazısı dikkat çekti. “Mevduat Tercihleri ve Kur Korumalı Mevduat Gelişmeleri” yazısında dövize artan talebi yorumlayan Kara "Tedirgin olmayın" dedi.

Merkez Bankası eski Başekonomisti, Prof. Dr. Ali Hakan Kara, TCMB’nin Merkezin güncesi blogunda yayımlanan yazısında dövize artan talebin kaynağını değerlendirirken, TCMB’nin rezervlerinde de son durumu yorumladı.

'TEDİRGİN OLMAYIN'

KKM ve YP Mevduat tutarındaki değişim grafiğini paylaşan Kara, son dönemde döviz mevduatındaki artışın büyük oranda KKM dönüşlerinden kaynaklandığını söyledi. Kara paylaşımına 'Tedirgin olmayın' notu da düştü.

Kara, sosyal medya hesabında, makalede yer alan KKM verilerini ve döviz yönelen talebi şöyle yorumladı

“Son dönemde döviz mevduatındaki artışın büyük oranda KKM dönüşlerinden kaynaklandığını gösteren faydalı bir çalışma. Tercümesi: tedirgin olmayın, vatandaş TL'de kalmaya devam ediyor.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN