Fazla ücret, masraf ve komisyona 3,2 milyar TL ceza

Fazla ücret, masraf ve komisyona 3,2 milyar TL ceza

Ticaret Bakanlığı, tüketicilerden haksız ücret ve komisyon alan finansal kuruluşlara 3,18 milyar TL ceza kesti.

Ticaret Bakanlığı, finans kuruluşlarının tüketicilerden tahsil ettiği faiz dışı ücret, masraf ve komisyonlarla ilgili denetimlerin sonuçlarını açıkladı. Yapılan incelemeler sonucunda birçok kuruluşun, tüketici haklarını ihlal ederek fazladan ücret aldığı ve yasal yükümlülüklere uymadığı tespit edildi. Bu doğrultuda finansal kuruluşlara toplam 3 milyar 184 milyon 471 bin 852 TL idari para cezası uygulandı.

TÜKETİCİ HAKLARI İHLAL EDİLDİ

Bakanlık müfettişlerince gerçekleştirilen denetimlerde, EFT, havale, FAST, kıymetli maden transferi ve uluslararası para transferlerinde tüketicilerden fazla ücret tahsil edildiği belirlendi. Ayrıca, başka bankaların ATM’lerinin kullanımı, kiralık kasa işlemleri, nakit avans ve taksitli nakit avans işlemleri gibi alanlarda da tüketicilerden hak etmedikleri masrafların alındığı görüldü.

Finans kuruluşlarının, üçüncü taraflara ödedikleri ücretlerden daha yüksek masrafları tüketicilere yansıttığı ve ücret değişikliklerini tüketicilere zamanında bildirmediği de tespit edilen diğer ihlaller arasında yer aldı. Bu uygulamalarla tüketici mağduriyetine neden olan kurumlara ağır yaptırımlar getirildi.

İADE SÜRECİ BAŞLIYOR

Bakanlık, açıklamasında fazla tahsil edilen ücretlerin iadesi için gerekli çalışmaların başlatıldığını duyurdu. Vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla finans kuruluşlarıyla koordinasyon içinde çalışmaların hızla yürütüleceği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN