MHP'li Yıldız: Kayyumları önlemek için Siyasi Partiler Kanunu değişmeli

MHP'li Yıldız: Kayyumları önlemek için Siyasi Partiler Kanunu değişmeli

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Adalet Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü komisyonda, Seçim Kanunu ve Siyasi Partiler Kanunu'nun düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Yıldız, kayyum atamalarının önüne geçmek için buna ihtiyaç olduğunu vurgularken Anayasa değişikliği kapsamında partisinin hazırladığı taslağı da tekrar gündeme getirdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Komisyon Başkanı AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş'un başkanlığında toplandı. Adalet Bakanlığı'nın 2025 yılı bütçesinin görüşüldüğü toplantıda MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, kayyum atamalarının önüne geçmek için Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu'nun değişmesi gerektiğini ifade etti.

KAYYUM ATAMALARI

Yıldız, "kayyum" tartışmalarına ilişkin, "Yine her seçimden sonra adaylık konusunda 'Bu aday olmalıydı, olmamalıydı', 'Niçin aday yapıldı' tutuklamalar ya da son uygulamalarla kayyum atamalarının önüne geçmek için biz Seçim Kanunu'nu, Siyasi Partiler Kanunu'nu yeniden ele alıp soğukkanlılıkla, suçsuzluk karinesini unutmadan bu işi tartışmak zorundayız. Onun için de bu kanunlara ihtiyaç vardır" şeklinde konuştu.

ANAYASA'NIN SİSTEMİ VE DİLİ BOZULDU

Yeni ve sivil bir Anayasa'ya ihtiyaç olduğunu da belirten Yıldız, "12 Eylül darbecileri tarafından parlamenter sisteme göre hazırlanan 82 Anayasası'nda hukuki ve siyasi gerekçelerle 19 defa ve toplam 184 önemli değişiklik yapılmış ve bütün sistematiği bozulmuştur, dili de bozulmuştur ayrıca." dedi.

MHP'NİN ANAYASA TASLAĞI

Yıldız sözlerine şöyle devam etti:

"Başlangıca 'Allah'ın lütfu, kardeşlik ruhu ve vatan sevgisiyle ağırlık bulmuş biz Türk milleti...' düsturuyla giriş yapılmıştır. Devletin şekli ve nitelikleri aynen korunarak 1'inci madde de alınmış, son fıkrasında 'Bu madde değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez' denilmiştir.

Anayasa’nın ikinci kısmında temel hak ve ödevler en geniş şekilde güvenceye kavuşturulmuş, hakları düzenleyen tüm maddelerdeki sınırlama sebepleri kaldırılmıştır. Hürriyetin esas, sınırlamanın istisna olduğu yaklaşımı lafta değil, gerçek anlamıyla buluşturulmuştur. Şimdi, burada yine, arkadaşlarımızın belki çok dikkatini çekecek; başkanlık sisteminde başkan ve 2 yardımcısının seçilme şartı getirilmiş. Hükumet programının Meclise sunulması getirilirken Meclis Başkanı'na ihtilaflarda ara buluculuk görevi verilmiştir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN