Ev sahipleri, bu meslek grubuna ev vermiyor! Nedeni ise şaşkına çevirdi

Ev sahipleri, bu meslek grubuna ev vermiyor! Nedeni ise şaşkına çevirdi

Barınma krizinin yaşandığı kentlerde ev sahiplerinin, özellikle bir mesleğe mensup kiracılara ev vermediği ortaya çıktı. İşte, ev sahiplerinin ev vermediği meslek...

Yüksek enflasyon ve ekonomik kriz, kira fiyatlarının hızla artmasına neden oldu. 2024 Temmuz ayında yüzde 25 kira zammının kaldırılmasıyla birlikte, kira bedelleri uçuşa geçti.

AVUKATLAR KİRALIK EV BULMAKTA GÜÇLÜK ÇEKİYOR

Bu durum, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki gerilim ve anlaşmazlıkların da artmasına yol açtı. Özellikle belirli meslek gruplarına yönelik kiralama yapmaktan kaçınan ev sahipleri, anlaşmazlıklara yeni bir boyut ekledi.

Emlak uzmanları, son dönemde ev sahiplerinin avukatlara kiralama yapmaktan çekindiğini belirtiyor. Uzmanlara göre, avukatların hukuki haklarını ve atılacak adımları iyi bilmeleri, bu çekincenin başlıca sebebi olarak gösteriliyor.

EV SAHİPLERİNİN GÖZDESİ ÖĞRENCİLER

Medyaradar'da yer alan habere göre, Tüketici Konfederasyonu Emlak Komisyonu Başkanı Bora Tren, ev sahiplerinin en çok talep ettiği kiracı kesimini açıkladı.

Bora Tren, şunları söyledi:

"Ev sahiplerinin en çok kiraya vermek istediği grup, öğrenciler. 2-3 sene kalıp evi boşaltacak olan kiracılar, daha kazançlı grup olarak görülüyor. Öğrenciler genellikle toplu şekilde kaldıkları için, konut sahipleri kira bedellerini daha yüksek talep etme fırsatı yakalıyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN