Emekliye 5 Bin TL zam yapılacak iddiası! Canlı yayında haberi verdi: Erdoğan cumartesi-pazar açıklanabilir

Emekliye 5 Bin TL zam yapılacak iddiası! Canlı yayında haberi verdi: Erdoğan cumartesi-pazar açıklanabilir

Milyonlarca emekli tarafından merakla beklenen seyyanen zamda yeşil ışık yandı. TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan ve Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, canlı yayında açıkladı.

AK Parti kulislerinde emekliye seyyanen zam tartışmaları devam ederken 5000 TL rakamları dönmeye başladı. Emekliye zam müjdesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara mitinginde açıklanacağı iddia edildi. Seçim öncesinde seyyanen zam olup olmayacağı tartışılırken TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan ve Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, canlı yayında detayları paylaştı. Cumartesi ve Pazar günü AK Parti'nin Ankara ve İstanbul mitingini işaret eden Karakaş ve Sözcan, zam kararı çıkacaksa bu iki güne dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

5000 TL ZAM YAPILACAK

Emekliler gözünü hafta sonuna çevirdi. Cumartesi ve Pazar günü Ankara ve İstanbul mitinginde emekliye seyyanen zam açıklaması yapılabileceğine dikkat çeken Karakaş ve Sözcan, karar çıkması durumunda emekliye 5000 TL seyyanen zam yapılabileceğini işaret etti.

isa-karakas-sozcan-seyanen-zam.jpg

Hafta sonuna kadar iyileştirme yapılabileceğinin altını çizen Karakaş, bu durumun seçimde sandığa yansıyacağını da belirtti. Cumhurbaşkanı ve Erdoğan'ın Ankara'ya da İstanbul'dan müjdeyi duyurabileceğini ifade eden Sözcan, kulislerden alınan bilgi doğrultusunda seyyardan zam oranının 5000 TL olabileceğini aktardı. En fazla TL olarak verilebilecek zam oranını dile getiren Karakaş bunun tüm emeklilerin maaşına yansıması gerektiğini söyledi. 23 Mart Cumartesi günü Ankara'da gerçekleşecek olan mitingde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilere 5.000 TL seyyanen zam açıklaması yapması bekleniyor.

erdogan-para.jpg

CUMARTESİ GÜNÜ NETLEŞECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce yaptığı açıklamalarla emekli maaşlarına seyyanen zam artışı yapılabileceğini işaret etti. Erdoğan, "Seyyanen artışların emekli maaşları arasında yol açtığı adaletsizliğin de farkındayız" sözlerini dile getirirken "Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, daha çok gelir elde edecek, ortaya çıkan kazançtan da emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz" ifadelerini kullandı. Bu açıklamalar ise emeklilere seyyanen zammın sinyali oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN