Dünyaca ünlü bankadan Türkiye tahmini: Rekor faiz indirimi

Dünyaca ünlü bankadan Türkiye tahmini: Rekor faiz indirimi

Banka ve finans sektörünün en büyüklerinden Barclays, ING ve Deutsche Bank, Merkez Bankası'nın yılın son çeyreğinde alabileceği faiz kararı ve Türk ekonomisi ile ilgili tahminlerini açıkladı. Barclays Analisti Ercan Ergüzel, 'dördüncü çeyrekte 350 baz puanlık indirim yapılacağını düşündüklerini' belirtti.

Üç küresel banka Türkiye için faiz tahmini ve pandeminin Türk ekonomisini nasıl etkileyeceğine dair tahminlerini hazırladıkları Türkiye raporuyla birlikte açıkladı. İşte Barclays, ING ve Deutsche Bank'ın Merkez Bankası tahmini...

 

barclays.jpg

Londra merkezli  Barclays'ın hazırladığı bir araştırma raporunda, enflasyonun ekim ayına kadar yüzde 17'lerde olacağı, bu nedenle Merkez Bankası'nın faizi aşağı çekmekte zorlanacağı ifade edildi. Enflasyonun henüz tepe noktası ulaşmadığını belirten Barclays, bu nedenle yılın dördüncü çeyreğine kadar faiz indirimi beklemediğini belirtti. Barclays Analisti Ercan Ergüzel, dördüncü çeyrekte 350 baz puanlık indirim yapılacağını düşündüklerini ifade etti.

deutsche-bank.jpg

DEUTSCHE BANK: ENFLASYON YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK

Deutsche Bank Orta Doğu ve Doğu Avrupa Araştırma Müdürü Christian Wietoska ise Merkez Bankası’nın temmuz ayından itibaren faiz indirmesini beklediklerini ve yıl sonu için büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize ettiklerini söylemişti. Wietoska “Enflasyon kısa vadede artmaya devam edecek, baz etkileri ve döviz şokunun da bunda payı olacaktır. Nisanda enflasyonun yüzde 17’ye çıkmasını bekliyoruz ama bunun zirve olacağını düşünmüyoruz ve enflasyondaki artışın devam edeceğini tahmin ediyoruz” demişti.

Çok fazla belirsizlik olduğuna dikkat çeken Wietoska, TL’deki yüksek oynaklığın enflasyonu kısa vadede etkileyeceğini ifade etmişti.

ng.jpg

ING BANK: PANDEMİ VE TL'NİN ZAYIFLIĞI ENFLASYON DİNAMİKLERİNİ ZORLUYOR

ING Bank'ın yayınladığı araştırma raporunda da, olası bir faiz indiriminin üçüncü çeyreğin sonlarında olabileceği öngörüsünde bulunuldu. Raporda; emtia fiyatlarındaki yukarı yönlü eğilim, TL’deki zayıflık, salgındaki arz kısıtları ve talep koşullarıyla birlikte enflasyon dinamiklerinin zorlu olduğu vurgulandı.
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN