Doların tarihi zirveye tırmanması sonrası kritik uyarı: Uzman isim açıklama yapı: Ekonomi programı çöktü mü?

Doların tarihi zirveye tırmanması sonrası kritik uyarı: Uzman isim açıklama yapı: Ekonomi programı çöktü mü?

Hem yatırımcılara hem de vatandaşa ekonomik anlamda sık sık yeni açıklamalarda bulunan ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, doların pik yapması sonrasında yepyeni bir açıklama ile gündeme geldi. Uzman isim “Ekonomi programına” ilişkin duyanları şaşırtan açıklamalar yaptı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Bu hafta ABD doları, yatırımcısına yüzünü güldürdü ve tarihi zirvesini yenileyerek 33,49 TL seviyesine yükseldi. Doların bu yüksek seviyelerde kalması, piyasadaki belirsizlikleri artırdı ve ekonomistler tarafından dikkatle takip ediliyor.

yeni-proje-6-001.jpg

MERKEZ BANKASI'NIN MÜDAHALESİ: DOLAR KISMİ OLARAK GERİLEDİ

Merkez Bankası, döviz kuru üzerindeki baskıyı azaltmak amacıyla kamu bankaları aracılığıyla piyasaya dolar sattı. Bu müdahale sonucunda, dolarda kısmi bir geri çekilme gözlemlendi. Ancak, bu adımların etkisi kısa vadeli bir düzeltme sağladı.

yeni-proje-7-001.jpg

EKONOMİST ZELYUT'TAN ÇARPICI AÇIKLAMA: "EKONOMİ PROGRAMI ÇÖKTÜ"

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolardaki son gelişmeleri değerlendirerek çarpıcı uyarılarda bulundu. Zelyut, "Ekonomi programı çöktü, dolara karşı son savunma yapılıyor" diyerek mevcut ekonomik durumun ciddiyetine dikkat çekti. Bu açıklamalar, piyasadaki belirsizliklerin ve risklerin altını çizerken, yatırımcılar için önemli bir uyarı niteliğinde.

yeni-proje-8.jpg

Zelyut, mevcut ekonomi programının artık işlevini yitirdiğini belirtti ve şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sanayi üretimi ciddi bir düşüş yaşadı, işsizlik artıyor, iflaslar kapıda ve vatandaşlar bireysel kredilerini ödeyemiyor. Sermaye girişi yok. Devlet iç borçlanma senetleriyle kur baskılanmaya çalışılıyor, ancak bu kuru tutmak anlamına gelmez; faiz yükünü biz taşıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüşerek, Katar’dan gelecek dolar desteğiyle son savunma yapılacak. Faiz artışlarının bedelini halk ödüyor.

Dolar 41 lirada durabilir, ama bunun bedeli işsizlik, iflaslar ve faiz yükü olacak. Bu programın çöktüğü açıkça ortada. Orta Doğu'da bir savaş veya siyasi dengelerde bir değişim olursa, o zaman her şey değişebilir. Ani kur riskine karşı hazırlıklı olun."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN