Dolar yeniden kritik eşikte! İşte 7 yabancı bankadan yeni tahmin!

Dolar yeniden kritik eşikte! İşte 7 yabancı bankadan yeni tahmin!

Geçen hafta 33,29 seviyesinde yeni rekorunu belirledikten sonra haftayı 33 sınırında tamamlayan dolar kuru, psikolojik sınırını test etmeye devam ediyor. Mevduat ve yatırım hesaplarında döviz kullanmak isteyenlere 7 yabancı bankadan yeni tahmin geldi. İşte güncel yıl sonu dolar tahmini...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) yıl sonu dolar/TL tahmini 37,7463'den 37,3667 TL’ye düşmüştü. 12 ay sonrası dolar/TL beklentisi ise, 41,4115'den 41,5175'e yükselmişti.

Kur korumalı mevduatlarda şirketlere vergi avantajının sona ermesi düşüş ivmesini sıklaştırmıştı. BDDK verilerine göre KKM'de 19 Temmuz haftası itibariyle 60,9 milyar TL'lik gerileme yaşandı. Bu durumda KKM'de altı ayın en sert düşüşünü gösterdi.

Son olarak bazı kurumlar da dolar tahminlerini güncelledi. Tahmin açıklayan 7 kurum arasında en iyimser tahmin 32,5 lira olarak gerçekleşti. İşte bazı kurumların dolar/TL tahminleri...

DEUTSCHE BANK

Yıl sonu dolar/TL tahmini: 37 TL

HSBC

Yıl sonu dolar/TL tahmini: 36 TL

MORGAN STANLEY

Yıl sonu dolar/TL tahmini: 36 TL

FITCH

Yıl sonu dolar/TL tahmini: 36 TL

COMMERZBANK

Yıl sonu dolar/TL tahmini: 35 TL

WELLS FARGO

Yıl sonu dolar/TL tahmini: 32,5 TL

BNP PARIBAS

Yıl sonu dolar/TL tahmini: 36 TL

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN