Merkez Bankası'nda son durum: Depo alımı bitti, rezervler eridi

Merkez Bankası'nda son durum: Depo alımı bitti, rezervler eridi

Merkez Bankası'nın toplam rezervleri, geçen hafta yaklaşık 5,9 milyar dolar azalarak tarihi zirvesinde geriledi. TCMB geçen hafta dış yükümlülüklerinin azaltılması için, Suudi Arabistan ile depo alım işlemine son vermişti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 26 Temmuz ile sona eren bir haftalık dönemde yaklaşık 5,89 milyar dolar düşüş gösterdi. Foreks Haber'in TCMB verilerinden yaptığı hesaplamaya göre, 19 Temmuz haftasında 153,9 milyar dolar olan rezervler, geçen hafta 148 milyar dolara geriledi.

TCMB, rezerv rakamlarını perşembe günü saat 14.30'da açıklayacak.

SWAP HARİÇ NET REZERVLER 19 MİLYAR DOLARA İNDİ

Bir önceki hafta 22,9 milyar dolar düzeyinde bulunan swap hariç net rezervler ise 3,9 milyar dolar azalarak 19 milyar dolara geriledi.

SUUDİ ARABİSTAN İLE DEPO ALIM İŞLEMİ SONLANDIRILMIŞTI

TCMB geçen hafta, rezerv yönetimi kapsamında dış yükümlülüklerinin azaltılması için, 2023 yılında Saudi Fund for Development ile gerçekleştirilen 5 milyar dolar tutarındaki depo alım işlemini karşılıklı anlaşarak sonlandırmıştı.

TCMB rezervleri, ülkenin dış finansmanı ve döviz piyasasındaki konumu açısından önemli bir gösterge. Rezervlerin yeterli olması, ülkenin dış şoklara karşı dirençli olmasını sağlıyor. Uzmanlara göre, rezervlerin yapısı ve kullanımı da dikkatle takip edilmeli. İlerleyen dönemlerde, küresel piyasalardaki gelişmeler ve TCMB'nin izleyeceği politikaların, rezervlerin seyri üzerinde belirleyici olması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN