Türk-İş açıkladı: Açlık sınırı asgari ücreti geçti! Yoksulluk sınırı ise 62 bin liranın üzerinde

Türk-İş açıkladı: Açlık sınırı asgari ücreti geçti! Yoksulluk sınırı ise 62 bin liranın üzerinde

Dar gelirli vatandaşın geçim derdi her geçen gün gelen zamlarla büyümeye devam ediyor. Türk-İş, temmuz ayında açlık sınırının 19 bin 234 liraya yükseldiğini açıkladı. Yoksulluk sınırı da 62 bin lirayı geçti. Gıda fiyatlarında ise geçen aya göre yüzde 1,35 artış yaşandı. Açlık sınırı, 17.002 TL olan asgari ücretin 2 bin 232 lira üzerinde.

Türk-İş'in ekonomistler ve uzmanlara hazırlattığı 'Açlık ve Yoksulluk Sınırı' raporuna göre, açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının temmuz ayı sonuçları açıklandı. 4 kişilik bir ailenin gıda harcaması tutarını ifade eden açlık sınırı 19 bin 234 liraya yükseldi. Yoksulluk sınırı ise 62 bin liranın üzerinde.

Araştırmaya göre nisan ayında 4 kişilik ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarını ifade eden 'açlık sınırı' 19 bin 234 liraya yükseldi.

AÇLIK SINIRI ASGARİ ÜCRETİN ÜZERİNDE

Açlık sınırı, 17.002 TL olan asgari ücretin 2 bin 232 lira üzerinde gerçekleşti.

Gıda ile giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarına denk gelen 'yoksulluk sınırı' ise 62 bin 653 liraya yükseldi. Araştırmaya göre bekar bir çalışanın yaşama maliyeti 24 bin 902 lira.

MUTFAK ENFLASYONU ARTTI

Ankara'da yaşayan dört kişilik ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki aya göre yüzde yüzde 1,35 arttı. Son 12 ay itibarıyla değişim oranı yüzde 64,99 olarak belirlendi. Mutfak enflasyonundaki yıllık değişim ise yüzde 81,16 oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN