İslam Memiş uyardı: Yarın altın ve dolarda film kopacak! Çarsamba günü son hazırlıkları yapın

İslam Memiş uyardı: Yarın altın ve dolarda film kopacak! Çarsamba günü son hazırlıkları yapın

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, üstüne basa basa uyardı! Yarın altın ve dolarda film kopacak! Çarşamba günü son hazırlıkları yapın...

Finansal analist İslam Memiş, TV 100’deki köşesinde yeni haftanın piyasa analizini paylaştı. Memiş, altın, gümüş, döviz ve borsa ekseninde yatırımcıları bilgilendirirken, söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığını vurguladı. İşte Memiş'in dikkat çektiği noktalar:

KÜRESEL PİYASALARDA KRİTİK HAFTA

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak, hangi tarihte? Küresel piyasalarda gözler 2023 Ekim ayı FED faiz kararında - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Bu hafta küresel piyasalar için oldukça önemli bir dönemeç. Salı günü Avrupa Bölgesi Enflasyon Verisi açıklanacak, Çarşamba günü ise Fed faiz kararını duyuracak. Bu nedenle haftayı ikiye ayırmak gerekiyor: Çarşamba öncesi ve Çarşamba sonrası. Fed’in faiz kararı sonrası piyasalarda yeni bir fiyatlama oluşacağını belirten Memiş, yatırımcıların Çarşamba gününe kadar karar vermeleri gerektiğini ifade etti.

BORSA İSTANBUL (BIST 100) ENDEKSİ

Borsa yükselişte! BIST 100 endeksi rekor kırdı... BIST 30 endeksi güne artışla başladı

BIST 100 endeksi, geçtiğimiz hafta 10 bin 891 puan seviyesinden kapanış yapmıştı. Memiş, bu hafta için 10 bin 750-11 bin 500 puan aralığını takip edeceğini belirtti. 10 bin 800 puanın altını alım fırsatı olarak değerlendiren analist, bu seviyelerin yatırımcılar için önemli olduğunu söyledi.

DÖVİZ KURLARI

Dolar/TL kuru geçtiğimiz hafta 32,94 lira, Euro/TL kuru ise 35,76 lira seviyesinden kapanış yaptı. Memiş, bu haftaki döviz kurlarında düşüşlerin kalıcı olmasını beklemiyor. Özellikle EUR/USD paritesinde hareketlilik olacağını belirterek, bu hafta 1,08-1,09 aralığını takip edeceğini ifade etti.

İSLAM MEMİŞ'TEN GÜMÜŞ AÇIKLAMASI

Altın ve gümüşe tur bindirecek... İslam Memiş alanı zengin edecek yatırımı açıkladı: "Bir koyan bin alıyor"

İslam Memiş, gümüş için önemli açıklamalarda bulunarak şunları söyledi:

Ons altın (xau/usd); 2 bin 387 dolar seviyesinden kapanış yapmıştı. Bu hafta 2 bin 360-2 bin 455 dolar aralığını takip edeceğim. Kısa vadede bu bant aralığında oyalanmasını bekliyorum. Gram altın yatırımcısı, ons altını takip etmeli. Ons altın nereye, gram altın oraya. Gram altın da 2 bin 520-2 bin 620 lira aralığında oyalanmasını bekliyorum. Ons gümüş (xag/usd); 27,92 dolar seviyesinden kapanış yapmıştı. Bu hafta 27,90-29,30 dolar aralığında hareket etmesini bekliyorum. Gümüşün bugün güzel fırsat sunduğunu söyleyebilirim. Çünkü altın/gümüş rasyosu (xau/xag) 84,81 seviyesinde. Yani, gümüş altına kıyasla ucuz kaldı. Altın ile gümüş, dolar ile gümüş, TL ile gümüş almak isteyenlerin haftası. Altın mı, gümüş mü? Cevabım gümüş."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN