Dolar baraja yaklaştı! Faiz kararı öncesi yeni rekorlar yolda... 20 Ağustos 2024 güncel dolar ve euro fiyatları

Dolar baraja yaklaştı! Faiz kararı öncesi yeni rekorlar yolda... 20 Ağustos 2024 güncel dolar ve euro fiyatları

Yatırımcılar günlük piyasa takibi yapmaya devam ederken günün en çok merak edilen konusu ise faiz kararı öncesinde dolar ve euronun durumu oldu. Yeni rekorların beklendiği bu günlerde dola ve euro güne yükselişle başladı. İşte 20 Ağustos 2024 güncel dolar ve euro fiyatları…

Döviz piyasalarında dalgalı bir seyir devam ediyor. Geçtiğimiz hafta dolar, 33.79 TL ile tarihi bir zirveye ulaşarak rekor kırdı. Yeni haftaya da yüksek seviyeden giriş yapan doların gelecekteki hareketleri yatırımcılar tarafından merakla takip ediliyor. Merkez Bankası'nın faiz kararı öncesinde dolar, euro ve sterlinin güncel değerleri ise dikkat çekiyor.

yeni-proje-001.jpg

DOLAR REKOR KIRARAK 34 TL BARAJINA YAKLAŞIYOR

Döviz kurlarında son dönemlerde yaşanan hareketlilik, özellikle dolarda gözle görülür bir artışa yol açtı. Dün akşam dolar, 33.79 TL ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşırken, yatırımcılar bu artışın sürecek olup olmadığını sorguluyor. Şu an itibarıyla dolar, 20 Ağustos 2024 itibarıyla 33.79 TL seviyesinde işlem görüyor. Bu yüksek seviye, dolarda 34 TL barajının aşılmasının ne kadar yakın olduğunu gösteriyor.

EURO VE STERLİN FİYATLARI: GÜNCEL DURUM

Euro, son günlerdeki dalgalanmanın ardından 37.47 TL'den işlem görmeye başladı. Euro'nun değeri, döviz piyasalarındaki belirsizlikler ve ekonomik gelişmeler ışığında hareketlilik gösteriyor. Öte yandan, sterlin, 43.88 TL seviyesinde işlem görüyor. Sterlinin gün içindeki hareketleri ise piyasalarda takip ediliyor.

yeni-proje-1.jpg

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI BEKLENİYOR

Döviz piyasalarında yaşanan bu yüksek seyir, Merkez Bankası'nın faiz kararını da önemli hale getiriyor. Banka, bir önceki toplantısında politika faizini %50 seviyesinde tutmuştu. Bugün yapılacak toplantıda faizin yine %50 seviyesinde sabit tutulması bekleniyor. Faiz kararının döviz kurları üzerindeki etkisi ise merakla bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN