Cybertruck ne kadar sağlam? Ünlü youtuber test etti: İlk videoda tamamen dağıldı

Ferrari ve Mercedes'lerden uranyumlu jet motorlarına kadar her şeye sağlamlık testi yapan ünlü YouTuber WhistlinDiesel, çok uzun zamandır beklenilen videosunu sonunda yayınladı. Tesla Cybertruck'ı Dayanıklılık Testi serisinde ağırlayan WhistlinDiesel, yaptığı ekstrem testlerde aracın sağlamlığını kanıtlarken aynı zamanda da ne kadar dayanıksız bir araç olduğunu gösterdi.

BARAN BEKİ

7,66 milyon abonesi olan WhistlinDiesel isimli YouTuber, sosyal medyada otomobillere karşı işlediği suçlarla tanınıyor. Kendisinin garajında Ana Muhabere Tanklarından, dünyanın en büyük Dozeri, Uranyum jet motorlu Canavar Kamyonlar ve daha niceleri bulunan bu çılgın adam eline ne geçerse eziyor, parçalıyor ve patlatıyor.

Daha öncesinde Mercedes AMG G-63 G-Wagon, Ferrari F8 Tributo gibi çok pahalı otomobillerin yanı sıra dünyanın en dayanıklı kamyoneti olan Toyota Hillux'u da serisinde ağırlayan WhistlinDiesel, bu sefer uzunca zamandır beklenen meşhur Tesla Cybertruck'ı inceledi.

toyota-hillux-helikopterden-atildi.jpg

3000 METREDEN AŞAĞI ATTI

Bu seride şu ana kadar en dayanıklı araç olan Toyota Hillux'ta WhistlinDiesel, "Bu aracı öyle bir teste tabi tutacağız ki tüm ömründe göreceği aşınmayı çok kısa sürede biz simüle edeceğiz." demişti. Gerçekten de çok dayanıklı çıkan kamyonet içinde soğutma sıvısı olmadan neredeyse 100 kilometre giderken serinin sonu ise Hillux'un helikopterle 10,000ft'den (3048 metre) aşağı atılmasıyla son bulmuştu.

cybertruck-yetince-saglam-degil-mi.png

ELON MUSK'IN DEDİĞİ KADAR SAĞLAM DEĞİL Mİ?

Lakin, Tesla Cybetruck normal bir araçtan çok daha farklı bir şekilde üretildi. İlk başta bu bir elektrikli kamyonet. Paslanmaz çelikten bir gövdeye sahip olan bu elektrikli kamyonet, belli bir kalibreye kadar ateşli silahlardan dahi koruyabiliyor.

Yapılan testte haksızlık olmaması için Cybertruck'ın yanına bir de Ford F-150 koyan ve Cybetruck ile yaptığı her şeyi diğer kamyonetle de yapan WhistlinDiesel, videoda Cybetruck'ın ne kadar sağlam olduğunu gösterse de "build quality" denilen üretim kalitesi, birleşim yerleri ve daha birkaç noktada aracın dayanıklı olmaktan ve Elon Musk'ın iddia ettiği şeylerden oldukça uzakta olduğunu gördü.

tesla-cybetruck-cekerken-kirildi.png

"BUNU HER KAMYONET YAPABİLMELİYDİ"

Araçların kapılarında bomba patlatan WhistlinDiesel, hasarı görmek için araçların yanına gittiğinde Cybetruck'ın pek etkilenmediğini F-150'nin ise gövdesinde kocaman bir delik oluştuğunu gördü. Fakat buna rağmen F-150'nin kapıları rahatlıkla açılabilirken Cybetruck'ın kapıları sıkışmıştı.

Daha sonrasında yokuşta takılı kalan F-150'yi çekmeye çalışırken aracın çeki demirini ve beraberinde şasini kıran WhistlinDiesel, "Bunu en basit kamyonet bile yapabilmeliydi." dedi. Tesla, Cybertruck'ın 11,000 pound yani yaklaşık 5 ton çekme kapasitesi olduğunu söylüyor fakat bunun yarısı ağırlığında bir F-150'yi çekmeye çalışırken Cybertruck adeta dağılıyor.

Konu plastiklere geldiğinde Tesla'nın durumu malum. Cybertruck da bu konuda istisna değil ve aracın aynasından kapı döşemelerine kadar birçok yerde Ford F-150 ve birçok muadilinden çok daha geride olduğu rahatlıkla görülebiliyor.

cybertruck-yetince-saglam-degil-mi2.png

"HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIM"

WhistlinDiesel'ın videolarına bakarsak Mercedes G serisini bile ne denli zorladığını görebiliriz ancak Cybetruck daha antrenmanlardayken maalesef yedek kulübesine ayrılmak zorunda kaldı. Aracın kozmetik hasarlarının haricinde çekiş sisteminde yaşanan bir arıza nedeniyle araç tam gücüyle hareket edemiyor.

İlk videonun sonunda biraz hayal kırıklığına uğrayan WhistlinDiesel "Daha yapacağımız çok şey vardı, yapmak istediklerimizi tam yapamadık." derken Tesla'nın aracı yeniden sürülebilir bir hale getirmesini ve seriye devam edebilmesini umduğunu söyledi.

WhistlinDiesel'ın Tesla Cybetruck testine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN