Çinliler mini Rolls-Royce yaptı: Fiyatı sadece 68 bin lira

Çinliler mini Rolls-Royce yaptı: Fiyatı sadece 68 bin lira

Çin’in Minyatür Rolls-Royce’u: 2 Bin Dolarlık Şaşırtıcı Araç

Çin’in popüler sosyal medya platformu Weibo’da yayımlanan fotoğraflar, Rolls-Royce’a benzeyen minik araçların yaklaşık 2 bin dolar gibi uygun fiyatlarla satıldığını ortaya koydu.

Donanımhaber’in haberine göre; Çinli otomobil algısı, son yıllarda büyük bir dönüşüm geçirdi. Eskiden kalitesiz ve kopya otomobilleriyle tanınan Çin, bugün teknoloji ve yazılım alanındaki ilerlemeleriyle köklü otomobil üreticilerini bile korkutur hale geldi. Ancak, hala ilginç ve yaratıcı projeler ortaya çıkabiliyor. Bu minik Rolls-Royce benzeri araç da bu tür projelerden biri.

img-2472.jpeg

Tasarım Detayları

Önden bakıldığında, bu minik araç Rolls-Royce Ghost’un minyatürü gibi görünüyor. Lüks modeldeki dikey şeritlerden oluşan krom panjur, bu araçta da dikkat çekiyor. Ön kaputun formu ve farların şekli de lüks markayı anımsatan detaylar arasında yer alıyor. Genel tasarımda yuvarlak hatların hakim olduğu araç, yandan bakıldığında Japonların “kei car” konseptine uygun minik bir gövdeye sahip.

img-2473.jpeg

İç Mekan ve Özellikler

Benzerlikler sadece dış tasarımla sınırlı değil. Küçük bir araç olmasına rağmen, geriye doğru açılan arka kapılar gibi detaylar da düşünülmüş. İç mekanda ise lüks markayla birebir benzerlik göstermese de dikkat çekici özellikler mevcut. Bitişik iki ekrandan oluşan dijital panel, Mercedes’i anımsatan türbin şekilli havalandırma menfezleri, deri koltuk döşemeleri ve ambiyans aydınlatma gibi özellikler, aracın iç mekanında ilgi çekici detaylar olarak öne çıkıyor.

Fiyat ve Teknik Özellikler

Aracın teknik özellikleri henüz açıklanmış değil, ancak fiyatı 14 bin yuan, yani yaklaşık 2 bin dolar olarak belirtiliyor. Bu fiyat, özellikle lüks otomobil meraklıları için oldukça cazip görünüyor.

Sonuç

Çin’in otomobil endüstrisi, bu tür yaratıcı ve ilginç projelerle kendini sürekli yeniliyor. Minik Rolls-Royce benzeri bu araç, hem tasarımı hem de uygun fiyatıyla dikkat çekiyor. Çin’in otomobil dünyasında nasıl bir etki yaratacağını ise zaman gösterecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN