Ayçiçek yağı fiyatlarında artış: Raflara yansıması bekleniyor

Ayçiçek yağı fiyatlarında artış: Raflara yansıması bekleniyor

Aşırı sıcaklar ve Ukrayna'daki çekirdek stoklarının düşmesi, uluslararası piyasalarda ayçiçeği fiyatlarının hızla artmasına yol açtı. Ham ayçiçek yağı fiyatları son bir ay içinde yaklaşık yüzde 20 oranında yükselerek ton başına 870 dolardan bin 30 dolara kadar çıktı. Uluslararası piyasada artan bu ham ayçicek yağı fiyatının yurtiçinde raflara yansıması bekleniyor. Ayçiçek hasadını ağustos ayında yapmayı planlayan yerli üretici ise kuraklık nedeniyle topraklarının çatladığını öne sürmüştü.

Uluslararası piyasalarda ham ayçiçek yağı fiyatları son bir ayda yüzde 20'den fazla artarak ton başına bin 30 dolara ulaştı. Aşırı sıcaklar ve Ukrayna'daki çekirdek stoklarının azalması bu artışta etkili oldu. Uluslararası piyasada artan ham ayçicek yağı fiyatının yurt içinde raflara yansıması bekleniyor.

Son 1 ayda ham ay­çiçek yağının fiyatı yüzde 20’ye yakın yükselerek, 870 dolardan (28 bin 605 Türk Lirası) bin 30 (33 bin 866 Türk Lirası) dolara çıktı.

Dünya gazetesinden Mehmet Hanifi Gülel'in haberine göre; uluslarara­sı piyasada artan fiyatların iç pazara da yansıyacağını ifade eden sektör temsilcileri, bay­ram sonrası ve temmuz ayında ayçiçek yağının fiyatında yüz­de 10’luk bir artışın yaşanabi­leceğini belirtiyor.

Şu anda zincir marketlerin kendi mar­kalı 5 litrelik ayçiçek yağının fi­yatı 195 lira seviyesinde. Markalı ürünlerin fiyatı ise 250 ile 279,95 Türk lirası arasında değişiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN