Asgari ücrete 4 Bin TL zam geliyor! SGK uzmanı hükümet gizliyor diyerek tarih verdi

Asgari ücrete 4 Bin TL zam geliyor! SGK uzmanı hükümet gizliyor diyerek tarih verdi

Temmuz ayında milyonlarca asgari ücretli beklediği zam haberini alamadı. 17.002 TL ile geçinmeye çalışan milyonlara asgari ücret zammıyla ilgili haberi ise SGK uzmanı hükümet gizliyor diyerek duyurdu. İşte detaylar…

Emekli ve asgari ücret zam dönemlerinde isabetli açıklamalarıyla bilinen SGK Başuzmanı İsa Karakaş, asgari ücrete ara zam yapılabileceğini belirtti ve hatta bu zam için Eylül ayını işaret etti.

ASGARİ ÜCRETTE BEKLENTİLER ARTIYOR

Geçtiğimiz günlerde emekli ve memur maaşlarına yapılan zammın ardından, asgari ücretliler arasında da ara zam beklentileri yükseldi. Ancak hükümet kanadından bu konuda olumlu bir açıklama gelmemişti.

asgari-ucrete-ara-zam-olacak-mi-1.jpg

İSA KARAKAŞ EYLÜL AYINI İŞARET ETTİ

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, Eylül ayında asgari ücrete önemli bir oranda ara zam yapılacağını duyurdu. Enflasyon rakamlarını göz önünde bulundurarak yapılacak zammın 4 bin lirayı bulabileceğini belirtti.

İsa Karakaş'a göre, 4 bin liralık bir zamla birlikte asgari ücret, 21 bin lirayı bulabilir. Bu artışın, geçim sıkıntısı çeken asgari ücretlilere önemli bir destek sağlaması bekleniyor.

asgari-ucrete-ara-zam-olacak-mi-2.jpg

ZAM YAPILMAMASININ ARKASINDAKİ NEDENLER

İsa Karakaş, hükümetin asgari ücrete zam yapmama kararının arkasındaki nedeni, bu durumun piyasada genel bir fiyat artışı dalgasına neden olabileceği endişesi olarak açıkladı.

Bu gelişmeler ışığında, asgari ücretlilere yönelik ara zam beklentileri artarken, Eylül ayında yapılacak olası bir zammın detayları merakla bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN