Altını olanın eli ayağı titreyecek! Tarihi rekor: Uzmanlar gram altında 3 bin lira için tarihi açıkladı

Altını olanın eli ayağı titreyecek! Tarihi rekor: Uzmanlar gram altında 3 bin lira için tarihi açıkladı

Altın piyasalarında hareketlilik devam ediyor. Yatırımcılar güncel rakamları yakından takip ederken uzman isimlerden kritik açıklamalar geliyor. Altın rakamları tarihi bir rekora koşuyor. Uzman isim gram altın için 3000 TL rakamını işaret etti. İşte altın piyasalarındaki son gelişmeler…

Yatırımcıların gözü kulağı piyasalarda. Düğün mevsimi açılmış da altın alacak vatandaşlar güncel rakamları yakından takip ederken yatırım yapmak isteyenler de piyasaları didik didik ediyor. Geçtiğimiz haftalarda yükselişe geçen altın rakamları her geçen gün üzerine ekliyor. Gram altın rekora koşarken uzman isim gram altının 3.000 TL’ye ulaşacağı o tarihi işaret etti. İşte altın piyasalarındaki son gelişmeler…

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi 11.186 puanla tarihi zirveye ulaşırken, gram altın fiyatı da 2.600 TL'yi aşarak rekor kırdı. Peki, bu yükselişlerin arkasında ne var? Yatırımcıları neler bekliyor? İşte uzmanların altın ve borsa için öngördüğü yeni hedefler!

BORSA İSTANBUL'DA TEMMUZ AYI BEKLENTİSİ:

Yükseliş Devam Edecek: Uzmanlar, Borsa İstanbul'da yükseliş trendinin devam edeceğini öngörüyor. 11.350 puanın üzerindeki kapanışlar, temmuz ayında 11.500-12.000 puan aralığını hedefleyebilir.

Moody's Etkisi: Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye ile ilgili olumlu değerlendirmesi beklentisi, borsaya olan güveni artırıyor.

Düşük Faizler: Bankaların mevduat faizlerindeki düşüş, yatırımcıları borsaya yönlendiriyor.

Borsa, altın, KKM... En mantıklı yatırım hangisi? - Borsa Haberleri

ALTIN FİYATLARINDAKİ SERT YÜKSELİŞİN NEDENLERİ:

Trump Etkisi: ABD'de Trump'ın seçimleri kazanma ihtimali ve enflasyonun düşmesi, altın fiyatlarını yukarı çekiyor.

Fed'in Faiz İndirimi Beklentisi: Fed'in faiz indirimine gitme ihtimali, altın yatırımını daha cazip hale getiriyor.

Dolar/TL Kuru: Dolar/TL kurundaki yükseliş, gram altın fiyatlarını destekliyor.

altin-piyasa.jpg

GRAM ALTINDA KISA VADELİ HEDEFLER:

2.670-2.820 TL Arası: Uzmanlar, gram altın fiyatının kısa vadede 2.670-2.820 TL aralığını hedefleyebileceğini belirtiyor.

Yıl Sonu Beklentisi: Yıl sonu için ise gram altın fiyatının 2.800-3.000 TL arasında olması bekleniyor.

dolar-tl.jpg

DOLAR/TL'DE 32'NİN ALTI MÜMKÜN MÜ?

Ekonomik Gelişmelere Bağlı: Uzmanlara göre, dolar/TL kurunda 32'nin altına inmek mümkün olabilir, ancak bu durum ekonomik gelişmelere bağlı.

Sermaye Girişleri: Yüksek faizler ve ekonomik aktivitedeki yavaşlama, sermaye girişlerini olumsuz etkileyebilir.

YATIRIMCILAR NE YAPMALI?

Uzmanlar, yatırımcıların piyasaları yakından takip etmeleri ve risklerini iyi değerlendirmeleri gerektiğini vurguluyor. Borsa İstanbul ve altın piyasasındaki gelişmeler yakından izlenmeli ve yatırım kararları buna göre verilmelidir.

Unutmayın: Yatırım tavsiyesi değildir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN