Altında yeni ayda yeni rekor geliyor! 14 gün sonra hazır olun: Satan çok büyük zarar edecek

Altında yeni ayda yeni rekor geliyor! 14 gün sonra hazır olun: Satan çok büyük zarar edecek

Gram altın ve ons altın fiyatları güne yeni bir rekorla başladı. ABD Merkez Bankası FED’in faiz beklentilerinden sonra yeni bir rekora imza atılırken piyasanın uzman isimlerinden yeni açıklamalar geldi. İşte konuya ilişkin detaylar…

FED’in Eylül ayında faiz indirimine gideceği beklentileri ekonomi gündeminde yer alırken altın fiyatları tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak 2482,41 dolara kadar çıktı. Öte yandan ABD’deki seçimleri Donald Trump’ın kazanma ihtimali piyasalardaki yükselişe neden oldu. Bunun yanı sıra beklentinin altında gelen enflasyon ve ABD Merkez Bankası Başkanı Powell’in ılımlı yorumları ons altın fiyatına etki etti.

altin3-001.jpg

ALTIN FİYATLARINDAKİ YÜKSELİŞİN NEDENİ NE?

Mynet’te yer alan habere göre, Altın fiyatlarındaki yükselişi değerlendiren Piyasa Uzmanı Şirin Sarı, “Ons altında Powell’ın konuşmaları, Fed’in kararları çok çok önemli. İkinci yarı başladıktan sonra merkez bankalarının faiz indirim beklentisi ons altında daha fazla fiyatlanmaya başladı. Faiz indirimlerinin başlamasıyla altın cephesinin güçlenmesini bekleyebiliriz. Bunun yanında jeopolitik gelişmeler çok çok önemli. ABD seçimlerine dair olan endişeler vardı. Bunlar da artık yavaş yavaş piyasayı rahatsız etmeye başladı. Yani güvenli liman ihtiyacını ortaya çıkardı. İşte o yüzden altın fiyatları güçlü tarafta. Özellikle ABD enflasyon rakamlarından sonra bu noktada yükselişlerin hızlandığını gördük” ifadelerini kullandı.

altin4-001.jpg

İSLAM MEMİŞ’TEN ÖNÜMÜZDEKİ AY İÇİN UYARI GELDİ

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Ağustos ayında yeni rekorlar beklediğini söyleyerek, “Ancak Temmuz’da bu kadar agresif yükselişler yeterli. Bir süre altının dinlenmesi gerekiyor” yorumunu yaptı.

altin2.jpg

Yatırım işine yeni başlayan vatandaşların endişelenmesi gerektiğini belirten uzman isim, düşen fiyatlarla beraber altını satanların önümüzdeki ayda rekor yükselişler geldiğinde büyük zarar edeceğini ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN