Alman banka devinden korkutan dolar tahmini: Türk Lirası zayıflayacak

Alman banka devinden korkutan dolar tahmini: Türk Lirası zayıflayacak

Almanya'nın önde gelen bankalarından Commerzbank, 2024 sonu için dolar tahminini 35 TL olarak güncelledi. Dev bankanın döviz analisti Tatha Ghose, enflasyon beklentilerinin yükselmesine atıfla Türk Lirası'nın daha da zayıflayacağını öngörüyor.

Commerzbank, enflasyon beklentilerinin yükselmesi ve kamuoyunun ekonomiye ilişkin algısının kötüleşmesi nedeniyle Türk Lirası'nın daha da zayıflayacağını öngörüyor.

Commerzbank döviz analisti Tatha Ghose, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın son piyasa katılımcıları anketine atıfta bulunarak, enflasyon beklentilerinin arttığını vurguladı.

Ghose, Türkiye'de enflasyonu kontrol altına almak için maliye politikasının uzun bir ekonomik gerilemeyi kabullenmesi gerektiğini belirtti.

Bu tür bir ekonomik yavaşlama olmadan, Merkez Bankası'nın faiz artırımları veya diğer düzenleyici reformlar yapmasının anlamsız kalacağını ifade eden analist, bu politikaların tek başına yeterli olmayacağını savundu.

Ghose, dolar/TL kurunun mevcut 33,9181 seviyesinden yıl sonuna kadar 35 TL seviyesine çıkmasını beklediğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN