50 kuruşluk midyenin fiyatı tavan yaptı! Fiyatını duyan tezgaha bile yaklaşmıyor: Tane fiyatı şok etti

50 kuruşluk midyenin fiyatı tavan yaptı! Fiyatını duyan tezgaha bile yaklaşmıyor: Tane fiyatı şok etti

Sevilen deniz ürünlerinden biri olan midye, fiyatıyla resmen duyanları şaşkına çevirdi. Zamanında 50 kuruşa satılan midye şimdi fiyatıyla cep yakıyor. Fiyatı görenler tezgaha dahi yaklaşamıyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Özellikle deniz kenarlarında büyük ilgi gören midye, artık son zamanlarda neredeyse tüm şehirlerde tüketilen bir yiyecek haline geldi. Tadıyla birçok kişiyi büyülerken şimdi de fiyatıyla “yok artık” dedirtti. Midyeyi yapma aşamasındaki maliyetlerin artması haliyle midyelere de zam gelmesine neden oldu. 33 yıldır midyecilik yapan 54 yaşındaki Seyithan Bıçak, konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

yeni-proje-9.jpg

ESKİŞEHİR’DE MİDYEYE BÜYÜK İLGİ

54 yaşındaki Seyithan Biçek, Es TV muhabiri Emrah Köse'ye 33 yıldır Midyecilik 15 yıldır da Eskişehir'de midyecilik yaptığını anlatarak hem kendi işinden hem de midyenin hazırlanma sürecinden söz etti.

Midyenin İzmir'den denizden alındığını ve eşi tarafından özenle hazırlandığını söyleyen Biçek, "Midyelerin dış kabukları tek tek bıçakla temizlenip, içinin de temizlenmesiyle başlayan süreç, pilav hazırlanması ve doldurulmasıyla devam ediyor. Son aşamada ise midyeler haşlanarak servis edilmeye hazır hale geliyor" dedi.

Eskişehir'e ilk kez 2005 yılında tepside seyyar satıcı olarak midye satmaya gelen Biçek, "2009'da Kızılcıklı'da dükkan açtık. 2010'dan beri ise şu anda bulunduğum yerde hizmet veriyorum. Eskişehir'de daha önceleri %20'si biliyordu şimdi %80'i midyeyi biliyor. İlginin zamanla arttı ve talepte önemli bir yükseliş oldu “ifadelerini kullandı.

yeni-proje-10.jpg

50 KURUŞTAN 10 LİRAYA ÇIKTI

Mide hazırlama sürecindeki maliyetlerin artmasından söz eden Biçek, "8 liraya aldığım pirinci 130 liraya, 50 liraya aldığım yağ ise 250 liraya yükseldi. Bu durum midye fiyatlarına da yansımış durumda. Midyenin tanesi 8 TL, 10 TL ve 15 TL olmak üzere farklı fiyatlardan midye satıyoruz. Yıllara göre kar paylarında düşüş oluyor. Eskiden midyenin tanesini 50 kuruşa satıyorduk, şimdi 10 TL'ye satmak zorunda kalıyoruz" diye konuştu.

DALGIÇLIK YAPARAK MİDYECİLİĞE BAŞLADI

Midyecilik mesleğine dalgıçlık yaparak başladığını anlatan Biçek, şunları söyledi:

"Midyecilik mesleğine 1993 yılında İzmir'de başladım ve yıllarca tekneyle denize açılarak denizin içine dalarak midye çıkardım. 2000 yılında midye dolması işine girdim ve 18 sene boyunca İzmir'de bu işi yaptım. 2009'da Eskişehir'e taşındım ve hala yapıyorum.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN