Kabalan'dan Türkiye-Suriye normalleşme süreci açıklaması: Olumlu gelişmeler yaşanıyor

Kabalan'dan Türkiye-Suriye normalleşme süreci açıklaması: Olumlu gelişmeler yaşanıyor

Suriye’nin eski Ankara Büyükelçisi Dr. Nidal Kabalan, Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme sürecinde olumlu gelişmeler yaşandığını belirtti. Kabalan, Türk ve Suriyeli yetkililer arasındaki ilişkilerin derinleşmesini beklediğini ifade etti.

Suriye’nin eski Ankara Büyükelçisi Dr. Nidal Kabalan, Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme sürecine dair umut verici işaretler olduğunu açıkladı. Şam’dan BBC Türkçe’ye verdiği demeçte, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın son açıklamalarının ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye konusundaki yorumlarının bu süreci olumlu yönde etkilediğini belirtti.

"TÜRK ORDUSUNUN ÇEKİLMESİ ŞART DEĞİL"

Dr. Nidal Kabalan, Beşar Esad’ın normalleşme sürecinde Türk ordusunun Suriye’den çekilmesinin ön şart olmadığını belirtmesinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarıyla ilgili olduğunu ifade etti. Kabalan, bu durumun iki ülke arasındaki ilişkilerde olumlu bir gelişme olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

"DIŞİŞLERİ BAKANLARI SEVİYESİNDE GÖRÜŞME BEKLENİYOR"

Kabalan, Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Suriyeli mevkidaşı Faysal Mikdad’la kişisel tanışıklığının bulunduğunu, bakanların da birbirini tanıdığını belirtti. Bu ilişkilerin, önümüzdeki süreçte dışişleri bakanları seviyesinde bir görüşme yapılmasını sağlayabileceğini ifade etti.

SİLAHLI GÜÇLER VE KONTROL HEDEFLERİ

Suriye’nin öncelikli hedefinin, ordu dışında hiçbir silahlı gücü sahada kabul etmemek ve tam kontrolü sağlamak olduğunu vurgulayan Kabalan, 14 yıllık süreçte gelinen noktada bu hedeflerin daha da önem kazandığını söyledi.

YPG'YE YÖNELİK ELEŞTİRİLER

Kabalan, Halk Savunma Güçleri’ni (YPG) eleştirerek, "Ayrılıkçı oluşum hayali müzakere konusu değil" şeklinde bir değerlendirme yaptı. Bu açıklama, Suriye’nin bu tür gruplara karşı tavrını net bir şekilde ortaya koyuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN