Stoltenberg'den Gazze mesajı: Uluslararası hukuka saygı gösterilmelidir, siviller korunmalı

Stoltenberg'den Gazze mesajı: Uluslararası hukuka saygı gösterilmelidir, siviller korunmalı

İsrail Gazze'ye 34 gündür adeta cehennemi yaşatıyor. Dünyanın gözü Orta Doğu'ya dikilmişken İsrail Başbakanı Netanyahu, "ateşkes olmayacak" mesajını yineledi. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ise sivillerin korunması gerektiğine vurgu yaparak "Uluslararası hukuka saygı gösterilmelidir. Siviller korunmalıdır. Müttefikler, insani yardımlar için çatışmalara ara verilmesini desteklemektedir" ifadelerine yer verdi.

Hamas’ın 7 Ekim saldırısıyla başlayan ve İsrail’in verdiği yanıt ile büyüyen savaşta 33 günü geride kaldı. İsrail, Hamas’ın Gazze’nin kuzeyindeki kontrolü kaybettiğini öne sürdü.

ABD Merkez Komutanlığı Suriye’de İran’a yakın gruplara hava saldırısı düzenlediğini duyururken politikacılardan da peş peşe açıklamalar geliyor. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ateşkes mesajlarını yineledi. Stoltenberg Gazze'deki insanlık katliamının sürdüğüne vurgu yaptı.

'ÇATIŞMALARA ARA VERİLMESİ...'

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ile Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Berlin'deki görüşmeleri öncesinde gazetecilere açıklama yaptı.

Stoltenberg, Scholz ile Orta Doğu'daki durumu, Hamas'ın saldırısına İsrail'in verdiği karşılığı ele alacaklarını belirterek, "Uluslararası hukuka saygı gösterilmelidir. Siviller korunmalıdır. NATO müttefikleri, Gazze'ye insani yardımların ulaştırılması için çatışmalara ara verilmesini desteklemektedir" diye konuştu.

NETANYAHU'DAN ATEŞKES OLMAYACAK ÇIKIŞI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu "rehinelerimiz teslim edilmeden ateşkes olmayacak" diyerek sosyal medya hesabından video mesaj yayınlamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN