Son dakika! Rusya, Ukrayna'da pazar yerini vurdu: 7 ölü

Son dakika! Rusya, Ukrayna'da pazar yerini vurdu: 7 ölü

Rusya, Ukrayna'nın Avdiyivka kentinde bir pazar yerini vurdu, 7 kişi hayatını kaybederken 8 kişi de yaralandı. Donetsk Valisi Pavlo Kyrylenko, "Ukrayna ordusuna direnemedikleri için silahsız sivillerle savaşıyorlar." dedi. Rusya, geçtiğimiz günlerden Ukrayna'nın başkenti Kiev'e de saldırı düzenlemişti.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e düzenlenen art arda olan saldırıların ardından Rusya - Ukrayna hattında yeni bir saldırı haberi daha geldi. Rus güçlerinin, Ukrayna'da Avdiyivka şehrindeki pazar yerini vurduğu belirtildi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 7 kişinin hayatını kaybettiği 8 kişinin de yaralandığı aktarıldı.

"ŞİMDİ ASIL MESELE HAYATTA KALMAK!"

Donetsk Valisi Pavlo Kyrylenko, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada "Avdiyivka'nın sabah saatlerinde bombalanması sonucu en az 7 ölü ve 8 yaralı var. Ruslar, o sırada birçok insanın bulunduğu pazar yerini vurdu. Böyle bir bombardımanda askeri bir mantık yok. Sadece mümkün olduğunca çok sayıda insanımızı öldürmek ve diğerlerini korkutmak için dizginsiz bir arzu var. Ukrayna ordusuna direnemedikleri için silahsız sivillerle savaşıyorlar. Tüm bölge sakinlerinden bir kez daha rica ediyorum: bölgede bulunmayın. Zaferden sonra hepimiz eve döneceğiz ve şimdi asıl mesele hayatta kalmak!" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Rusya'yı Kırım'a bağlayan Kerç Köprüsü'ndeki patlamadan Ukrayna'yı sorumlu tutan ve Kiev yönetimini 'terör eylemi' düzenleyerek köprüye saldırmakla suçlayan Putin, Ukrayna’nın enerji, askeri ve iletişim altyapısına yönelik denizden, havadan ve karadan uzun menzilli yüksek hassasiyetli silahlarla saldırı gerçekleştirdiklerini açıklamıştı. Ukraynalı yetkililer başkent Kiev, Lviv, Dnipro ve Zaporijya'daki patlamalarda en az 19 kişi hayatını kaybettiğini bildirdi.

Dün açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın askeri idare ve enerji sistemi tesislerine hava ve deniz bazlı yüksek hassasiyetli silahlarla düzenlenen bombardımanın sürdüğünü aktardı.

Putin'in 2018 yılında açılışını yaptığı köprü, Rusya'nın 2014'te ilkah ettiği de Kırım’ı Rus anakarasına bağladığı için simgesel nitelikte.

Rusya ile Kırım'ı bağlayan köprünün vurulması ile tansiyonun yükseldiği bölgede Moskova geçtiğimiz gün Ukrayna'nın başkenti Kiev'e saldırı düzenlemişti.

Saldırılarda şu ana kadar 19 kişi hayatını kaybederken, 105 kişi de yaralandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN