Oyuncu Yvonne Furneaux hayatını kaybetti

Oyuncu Yvonne Furneaux hayatını kaybetti

Fransız-İngiliz oyuncu Yvonne Furneaux, 98 yaşında hayatını kaybetti. Furneaux, Federico Fellini'nin "La Dolce Vita" ve Roman Polanski'nin "Tiksinti" filmlerindeki rolleriyle tanınıyordu. Oğlu Nicholas Natteau'nun açıklamasına göre Furneaux, 5 Temmuz'da North Hampton, New Hampshire'daki evinde felçten kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle vefat etti.

Michelangelo Antonioni'nin "Le Amiche", Federico Fellini'nin "La Dolce Vita" ve Roman Polanski'nin "Repulsion" gibi klasik filmlerde rol alan Fransız-İngiliz oyuncu Yvonne Furneaux, 98 yaşında hayatını kaybetti.

Oğlu Nicholas Natteau'nun The Hollywood Reporter'a yaptığı açıklamaya göre, Furneaux 5 Temmuz'da North Hampton, New Hampshire'daki evinde felçten kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle vefat etti.

Furneaux, 1926 yılında Fransa'da doğdu ve Kraliyet Dramatik Sanat Akademisi'nde eğitim gördü. 1950'lerde İtalyan sinemasına adım atan Furneaux, "Le Amiche" ve "La Dolce Vita" gibi filmlerde unutulmaz performanslar sergiledi.

Daha sonra Hollywood'a taşınan Furneaux, "The Mummy" (1959) ve "The Bedford Incident" (1965) gibi filmlerde rol aldı. 1960'lar ve 1970'lerde Avrupa'ya dönen oyuncu, Fransız, Alman ve İspanyol filmlerinde oynamaya devam etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN