Nijerya'da sel felaketi: 2 milyondan fazla kişi evsiz kaldı

Nijerya'da sel felaketi: 2 milyondan fazla kişi evsiz kaldı

Nijerya'da meydana gelen sel, geniş çapta yıkıma yol açarak 2 milyondan fazla insanın yaşamını etkiledi. Acil yardım çağrıları artarken, bölgedeki durum giderek kötüleşiyor.

Nijerya'nın Kogi eyaletinde yaşanan güçlü yağışların ardından oluşan sel felaketi, 2 milyondan fazla kişinin evlerini terk etmek zorunda kalmasına neden oldu. Altyapı hasarları, tarım alanlarının su altında kalması ve acil durum hizmetlerine erişim zorluğu, bölgedeki krizin boyutunu daha da artırıyor.

Kogi Eyaleti Kızılhaç Afet Yönetim Sorumlusu Umar Y. Mahmud, yaptığı açıklamada, Niger ve Benue nehirlerinin taşması sonucu Kogi eyaletine bağlı 9 bölgede sel meydana geldiğini belirtti.

"NİGER NEHRİ YÜKSELDİĞİ İÇİN DURUM ŞU ANDA ÇOK KÖTÜ"

Mahmud, sel felaketi nedeniyle 2 milyondan fazla kişinin yerinden olduğunu kaydetti.

Kurtarma ekiplerinin, bölge sakinlerinin kamplara ve köylere tahliye edilmesine yardımcı olduğunu anlatan Mahmud, "Niger Nehri yükseldiği için durum şu anda çok kötü." ifadesini kullandı.

Mahmud, sel felaketi nedeniyle 150 bin hektar arazinin su altına kaldığını da belirtti.

Nijerya'da bu yıl şiddetli yağışların yol açtığı sellerde yaklaşık 300 kişi hayatını kaybetmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN