Japon roket fırlatıldıktan hemen sonra patladı

Japonya'nın Space One firması tarafından üretilen küçük, katı yakıtlı roket Kairos, fırlatılışından kısa süre sonra patladı. Olay yerel medyada canlı olarak yayınlandı. Şirket uçuş verilerinin incelendiğini açıkladı.

Japonya'nın Space One firması tarafından üretilen küçük, katı yakıtlı roket Kairos, bugün yörüngeye uydu yerleştiren ilk Japon şirketi olmaya çalışırken, fırlatılışından kısa bir süre sonra patladı.

Reuters’ta yer alan habere göre 18 metrelik roket, yerel saatle 11.01'de havalandıktan birkaç saniye sonra patladı ve arkasında büyük bir duman bulutu, yangın, roket parçaları bıraktı. Yerel medya olayı canlı olarak yayınladı.

Space One, Batı Japonya'daki dağlık Kii yarımadasının ucundaki fırlatma sonrasında "uçuşu sonlandırdığını" ve uçuş verilerini araştırdığını söyledi.

HERHANGİ BİR YARALANMA YAŞANMADI

Yerel Wakayama hükümetinin Valisi Shuhei Kishimoto, Space One tarafından bilgilendirildikten sonra gazetecilere verdiği demeçte, otonom uçuş sonlandırma sistemini bir sorunun tetiklediğini söyledi. Sorunun ne olduğunu belirtmedi. Kishimoto, fırlatma rampası yakınında herhangi bir yaralanma yaşanmadığını ve yangının söndürüldüğünü de sözlerine ekledi.

Space One, fırlatmanın, uçuş sonlandırma işlevi de dahil olmak üzere oldukça otomatik olduğunu ve yer kontrol merkezinde yaklaşık bir düzine personel gerektirdiğini söyledi.

Kairos, çevrimdışı olmaları durumunda yörüngedeki istihbarat uydularının yerini geçici olarak alabilecek deneysel bir hükümet uydusu taşıdı.

Space One, fırlatmayı Cumartesi günü planlamıştı ancak bir geminin yakındaki kısıtlı deniz alanına girmesi nedeniyle erteleme kararı almıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN