İsrail'in Gazze'de 'hastane' zulmü: 17 kişiyi alıkoydu, çalışanları darp etti, binayı yağmaladı

İsrail'in Gazze'de 'hastane' zulmü: 17 kişiyi alıkoydu, çalışanları darp etti, binayı yağmaladı

İsrail güçleri, Gazze Şeridi'ndeki Emel Hastanesinde 8'i sağlık personeli olmak üzere 17 kişiyi alıkoyup, çalışanları darp etti. Ayrıca sağlık çalışanları, hastalar ve refakatçilerin paralarının ve eşyalarının çalındığı, bilgisayar ve kablosuz iletişim cihazlarına da el konduğu bildirildi.

Filistin Kızılayı, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'ta Emel Hastanesine yaklaşık 10 saat süren bir baskın düzenlediğini açıkladı. Bu süre zarfında askerlerin hastanede arama yaptığı, ekipmanlara zarar verdiği, sağlık personelini sorguya çektiği ve darp ettiği ifade edildi.

Açıklamada, İsrail güçlerinin, 4'ü doktor olmak üzere Kızılay'a bağlı 8 sağlık personeli, 4 yaralı ve 5 refakatçiyi alıkoyduğu kaydedildi.

PARA, EŞYA VE İLETİŞİM CİHAZLARINI ÇALDILAR

İsrail güçlerinin ayrıca, Kızılay çalışanları, hastalar ve refakatçilerin paralarını ve eşyalarını çaldığı, bilgisayar ve kablosuz iletişim cihazlarına el koyduğu aktarıldı.

Filistin Kızılayından daha önce yapılan açıklamada, Emel Hastanesi'nin 19 gündür kuşatma altında olduğu ve İsrail güçlerinin, hastane binasını doğrudan hedef aldığı belirtilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN