Ürdün’den İsrail’e ‘Refah’ uyarısı

Ürdün’den İsrail’e ‘Refah’ uyarısı

İsrail’in Gazze’de binlerce masum sivili katlettiği saldırıları devam ederken, son günlerde Refah kentine yönelik söylemlere ilişkin açıklama yayınlayan Ürdünlü yetkililer, Filistinlilerin sığındığı şehre operasyon düzenlenmesi konusunda uyarıda bulundu.

İsrailli yetkililerin abluka altındaki Gazze’de bulunan Refah kentine saldırı başlatılmasına yönelik sinyal vermesinin ardından Ürdün Dışişleri Bakanlığı’ndan yayınlanan yazılı açıklamada, "İsrail işgal ordusunun, Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırganlığına karşı güvenli bir sığınak olan ve çok sayıda yerlerinden edilen Filistinli kardeşin sığındığı Refah kentine askeri operasyon düzenlemesi tehlikesi konusunda uyarıda bulunuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Filistinlilerin kendi toprakları içinde veya dışında yerlerinden edilmelerini mutlak biçimde reddedildiği vurgulanan açıklamada, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların sona erdirilmesi ve sivillerin korunması gerekliliği kaydedildi.

‘ACİL VE ETKİLİ ADIMLAR ATILMALI’

Filistinlilerin yaşadıkları yerlere geri dönmelerini ve yardımın Gazze Şeridi'nin her yerine ulaşmasını garanti altına alacak şekilde derhal ateşkes sağlanması istenen açıklamada, uluslararası topluma "sorumluluklarını üstlenmesi ve İsrail'in benzeri görülmemiş bir insani felakete neden olan şiddetli savaşını sürdürmesini önlemek için acil ve etkili adımlar atması" çağrısında bulunuldu.

Açıklamada ayrıca, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) tehlikeli gidişatı önlemek ve derhal ateşkes ilan edilmesi için gecikmeden sorumluluklarını üstlenmesi gereğini ifade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN