İskoçya'da kıyıya vuran 77 pilot balina öldü

İskoçya'da kıyıya vuran 77 pilot balina öldü

İskoçya'nın kuzeyinde bulunan 77 pilot balina karaya vurdu. Ekiplerinin müdahalesi sırasında, balinaların 12'sinin hayatta olduğu, ancak diğer 65'inin öldüğü tespit edildi. Hayatta kalan 12 balinanın kurtarılamayacağı anlaşıldıktan sonra, daha fazla acı çekmemeleri için ötenazi yapıldığı bildirildi.

İskoçya'nın kuzeyindeki Orkney takımadalarından Sanday Adası'nın Tresness Plajı'na dün sabah 11.00 sularında 77 pilot balina vurdu ve hepsi hayatını kaybetti.

Britanya Dalgıç ve Deniz Hayatı Kurtarma (BDMLR) ekiplerinin müdahalesi sırasında, balinaların 12'sinin hayatta olduğu, ancak diğer 65'inin öldüğü tespit edildi. Hayatta kalan 12 balinanın kurtarılamayacağı anlaşıldıktan sonra, daha fazla acı çekmemeleri için ötenazi yapıldı.

1975'TEN BU YANA EN BÜYÜK BALİNA ÖLÜMÜ

BDMLR açıklamasında, balinaların karnında boyu 7 metreyi bulan erkekler ve yeni doğmuş balinalar bulunduğu ifade edilirken olayın 1975'ten bu yana İskoçya'da yaşanan; tek seferde en fazla sayıda balina ölümü vakası olduğu belirtildi.

dg4g4g44g.jpg

Balinaların tamamının pilot balina olduğu ve uzun süre kurtarılamadıkları için kuma battıkları vurgulanan açıklamada, bu durum, onları tekrar denize döndürmeyi imkansız hale getirdiği ifade edildi.

İskoçya kıyılarında geçmiş yıllarda da balinalar kıyıya vurmuş ve büyük sayılarda ölümler yaşanmıştı. Geçen yıl Lewis Adası kıyılarına vuran 55 balina ölürken 2011'de Sutherland'da iki farklı olayın birinde 60, diğerinde ise 70 balina ölmüştü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN