Fransız bakan Lecornu’dan ‘bloklaşma’ mesajı: Çağın ihtiyaçlarını karşılamaz

Fransız bakan Lecornu’dan ‘bloklaşma’ mesajı: Çağın ihtiyaçlarını karşılamaz

Son yıllarda dünyanın birçok bölgesinde artan gerginliklere ilişkin konuşan Fransız bakan Lecornu, soğuk savaştan kalan bloklaşma mantığının çağın ihtiyaçlarına cevap veremeyeceğini ifade etti.

Singapur'da yapılan güvenlik forumu Shangri-La Diyaloğu’nda "Artan Rekabet Ortamında Kriz Yönetiminin Geliştirilmesi" konulu oturumda konuşan Fransa Savunma Bakanı Sebastien Lecornu, "Yaşadığımız çağın ilk zorluğu bencillik. Zor zamanlar yaşıyoruz, çatışmalar daha çok. Diplomasi yeterli değil" diyerek mevcut çağın meydan okumaları arasında bencilliğin yaygınlaştığını ekledi.

Gidişat daha da çetin bir hal aldıkça halkların ulusalcı reflekslere yöneldiğine işaret eden Lecornu, Kovid-19 salgını ve Ukrayna'daki savaş nedeniyle, bunun Avrupa ülkeleri arasında doğal bir hale dönüştüğünü söyledi.

Çok taraflı ilişkilerde bencillik tehlikesiyle mücadele edilmedikçe bunun felaket düzeyinde gerilemelere yol açabileceğini kaydeden Lecornu, "Devletler ortaklıklara engel olmamalı ve cömertlik eksikliği göstermemeli" dedi.

‘KUZEY PASİFİK’E DOĞRU İLERLİYOR’

Lecornu, soğuk savaş döneminden kalan bloklaşma mantığının çağın ihtiyaçlarına cevap veremeyeceğini dile getirdi. Fransız Bakan, "Bloklaşma mantığını soğuk savaş döneminde yaşadık ve bunun, biz Fransızların denizaşırı topraklarımızla çıkışımızın olduğu Kuzey Pasifik'e doğru ilerlediğini açıkça görüyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN