Endonezya’dan ASEAN ülkelerine: Filistin Devleti'ni tanıyın

Endonezya’dan ASEAN ülkelerine: Filistin Devleti'ni tanıyın

Asya ülkelerinin bulunduğu ASEAN’ın zirvesinde konuşan Endonezya Devlet Başkan Yardımcısı Maruf Amin, bölge ülkelerini işgal altındaki Filistin Devleti'ni tanımaya çağırdı.

Laos'un başkenti Viyentiyan'daki Güneydoğu Asya Uluslar Birliği’nin (ASEAN) 44. ve 45. Zirvesi’nde konuşan Endonezya Devlet Başkan Yardımcısı Maruf Amin, birlikteki ülkeleri Filistin Devleti'ni tanımaya çağırdı.

Antara News'ün haberine göre, Amin, uluslararası hukukun uygulanmasında seçici davranılmaması gerektiğini belirterek "Böyle devam ederse korkarım birçok yeni çatışma ortaya çıkacak" uyarısında bulundu.

‘HUKUK İHLALLERİNE İZİN Mİ VERİLECEK?’

İki devletli çözümün Filistin meselesinin çözümünde temel referans olarak kalması gerektiğini söyleyen Amin, zirveye katılan ülkeleri Filistin Devleti'ni resmen tanımaya çağırdı.

Amin, "Filistin halkı adaletsizlik ve insani krizlerle karşılaşmaya devam ediyor. Çatışma Gazze ve Batı Şeria dışındaki yerlere de yayıldı. Bunun gibi çeşitli uluslararası hukuk ihlallerinin devam etmesine izin verilecek mi?" diye konuştu.

19. Doğu Asya Zirvesi'ne ASEAN üyesi Endonezya, Malezya, Tayland, Filipinler, Singapur, Brunei, Vietnam, Laos, Kamboçya ve Myanmar ile Çin, ABD, Rusya, Japonya, Avustralya, Hindistan, Güney Kore ve Yeni Zelanda temsilcileri katıldı.

Bu ülkelerden ABD, Singapur, Myanmar, Japonya, Avustralya, Güney Kore ve Yeni Zelanda, Filistin Devleti'ni resmi olarak tanımıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN