Elektronik sigarayı yasaklıyorlar! Hükümet düğmeye bastı: O tarihten itibaren satışlar durdurulacak

Elektronik sigarayı yasaklıyorlar! Hükümet düğmeye bastı: O tarihten itibaren satışlar durdurulacak

Elektronik sigara o ülkede resmen yasaklanıyor! Hükümet düğmeye bastı! Artık o tarihten itibaren satışlar durdurulacak...

İngiltere’de tek kullanımlık elektronik sigaraların satışı, çevre ve halk sağlığı açısından yaratabileceği olumsuz etkiler nedeniyle yasaklanma yolunda. Çevre, Gıda ve Kırsal İşler Bakanlığı (DEFRA), dün Parlamento’da görüşülmeye başlanan yasa tasarısıyla birlikte tek kullanımlık elektronik sigaraların tamamen kaldırılması için ilk adımı attı.

YASA, ÇEVRE KİRLİLİĞİ VE HALK SAĞLIĞI SORUNLARINI HEDEF ALIYOR

Tek kullanımlık elektronik sigaraların yasaklanma gerekçesi olarak çevre kirliliği ve sağlık üzerindeki riskleri ön planda tutuluyor. Tek kullanımlık ürünlerin çevreye verdiği zararı azaltmayı amaçlayan hükümet, tasarının yasalaşması halinde işletmelere mevcut stoklarını tüketmeleri için belirli bir süre tanıyacak.

YASA 1 HAZİRAN 2025’TE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

İngiltere Merkez Bankası Faiz Kararı İçin Bugün Toplanıyor - Kriptokoin.com

Yasağın başlangıç tarihi olarak 1 Haziran 2025 belirlenirken, DEFRA yasayı ülke genelinde uyumlu şekilde uygulamak için Birleşik Krallık’taki yerel yönetimlerle yakın iş birliği içinde çalıştıklarını açıkladı. Yasağın yürürlüğe girmesiyle birlikte işletmelerin tek kullanımlık elektronik sigara satışı yapmaları tamamen durdurulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN