Çocuk hırsızlığı vahim boyuta ulaştı: Rusya'nın kaçırıp evlatlık verdiği 46 Ukraynalı çocuğun izine ulaşıldı

New York Times'ın yaptığı bir araştırma, Rus yetkililerin 2022 yılında Kherson şehrinde 46 Ukraynalı çocuğu ailelerinden zorla ayırdığını ve birçoğunu Kırım ve Rusya'da evlatlık verdiğini ortaya koydu. Bu durum, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in iktidar partisine bağlı yetkililerin savaş suçu işlemiş olabileceği iddialarını gündeme getirdi.

Rusya-Ukrayna savaşı sırasında birçok Ukraynalı çocuk, zorla Rusya'ya götürülerek orada alıkonuluyor. Bu durum, hem uluslararası hukuka hem de insan haklarına aykırı bir şekilde gerçekleşiyor. Birçok aile, çocuklarına ne olduğunu bilmeden endişe içinde bekliyor.

33.jpg

ÇOCUKLARIN DURUMU VE AİLELERİN ENDİŞELERİ

Ukrayna'dan zorla alınan çocuklar, Rusya'da çeşitli bakım merkezlerine ve evlere yerleştiriliyor. Bu süreçte çocukların kimlikleri değiştirilerek asimile edilmeye çalışılıyor. Aileler, çocuklarının güvenliği ve geleceği konusunda büyük endişeler taşıyor. Ukraynalı yetkililer, bu çocukların geri alınabilmesi için uluslararası toplumdan yardım talep ediyor.

11.jpg

88.jpg

ULUSLARARASI TEPKİLER

Birçok uluslararası kuruluş ve devlet, Rusya'nın bu eylemlerini kınayarak, çocukların derhal geri iade edilmesi çağrısında bulunuyor. Birleşmiş Milletler ve diğer insan hakları örgütleri, bu durumu yakından takip ederek raporlar yayımlıyor. Ancak, Rusya'nın bu konuda bir adım atmaya niyeti olmadığı görülüyor.

77.jpg

66.jpg

UCM DEVREYE GİRDİ

Ukrayna hükümeti, çocukların geri getirilmesi için hukuki ve diplomatik girişimlerde bulunuyor. Rusya'nın bu çocukları alıkoymasının, savaş suçu kapsamına girdiği belirtiliyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) ve diğer hukuk kurumları, bu durumu inceleyerek gerekli adımları atmaya hazırlanıyor.

44.jpg

Kaybolan çocukların aileleri, sevdiklerine kavuşacakları günü umutla bekliyor. Uluslararası toplumun baskısı ve hukuki girişimlerle, bu çocukların bir gün evlerine dönebileceği umudu sürüyor.

55.jpg

22.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN