Berlin'de Filistin'e destek eyleminde çok sayıda gösterici gözaltına alındı! 'Netanyahu katliam yapıyor, Almanya finanse ediyor'

Berlin'de Filistin'e destek eyleminde çok sayıda gösterici gözaltına alındı! 'Netanyahu katliam yapıyor, Almanya finanse ediyor'

Almanya'nın başkenti Berlin'de Filistin'e destek gösterisi düzenlendi. Fridenau semtindeki Breslauer Meydanı'nda toplanan yüzlerce kişi, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek için bir araya geldi. Filistin bayrakları taşıyan göstericiler, daha sonra Rathaus Steglitz metro istasyonuna kadar yürüdü. Gözaltılar var.

İsrail, kadın, çocuk demeden Filistin'i bombalamaya devam ediyor. Ölü sayısı 40 binin üzerinde. Almanya'nın başkenti Berlin'de Filistin’e destek gösterisi yapıldı. Göstericiler, Almanya'nın İsrail'e verdiği desteği sert bir şekilde eleştirdi. "Almanya finanse ediyor, Netanyahu katliam yapıyor, Scholz alkışlıyor", "İsrail’i silahlandırmayı durdurun", "Biz binleriz, milyonlarız, hepimiz Filistinliyiz", "Soykırımı durdurun" ve "Siyonizm öldürür" gibi sloganlar atarak tepkilerini dile getirdiler.

GÖZALTILAR VAR

Gösteri sırasında gerginlikler yaşandı. Yürüyüş güzergahı üzerinde İsrail bayrakları açan bir grup, gösteriyi provoke etmeye çalıştı.

uuuu.jpg

Polis, zaman zaman göstericilere müdahalede bulundu ve bazı göstericiler gözaltına alındı.

9950890.jpg

Bu olay, Almanya'daki Filistin davasına olan duyarlılığı bir kez daha ortaya koydu. Aynı zamanda, İsrail'in Filistin politikaları ve Almanya'nın bu politikalardaki rolü hakkında da önemli tartışmaları alevlendirdi.

ggggg.jpg

Almanya, Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) Gazze'ye saldırılarında yargılanan ve suçlu bulunan İsrail'e silah ve mühimmat desteğini sürdürüyor. Alman siyasetçiler, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına rağmen İsrail’e kayıtsız şartsız destek veren açıklamalarına devam ediyor.

Uluslararası Adalet Divanı; İsrail'in Filistin topraklarındaki varlığının hukuka aykırı olduğunu, bu yasa dışı eyleme bir an önce son vermesi gerektiğini, Filistin topraklarında tüm gerçek ve tüzel kişilere verilen zararın tazmin edilmesi gerektiğini açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN