Avustralya'da göstericilerden hükümete: İsrail'e yaptırım uygulayın!

Avustralya'da göstericilerden hükümete: İsrail'e yaptırım uygulayın!

İsrail’in on binlerce masum sivili katlettiği Filistin’deki saldırıları devam ederken, Avustralya'da sokağa dökülen göstericiler, ülke yetkililerine, İsrail'e yaptırım uygulama yönünde çağrı yaptı.

Avustralya'da Filistin destekçisi göstericiler, Başbakan Anthony Albanese hükümetine Gazze'ye saldırıları nedeniyle İsrail'e yaptırım uygulama çağrısında bulundu.

İktidardaki İşçi Partisi'nin Sydney Belediye Binasında düzenlenen konferansında konuşan Albanese'nin katılımcılara hitap ettiği sırada bina önünde toplanan ve Filistin bayrağı açan göstericiler, "Albanese, ellerinde kan var!" ve "Özgür Filistin!" pankartları taşıdı.

Filistin destekçileri, hükümete Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle İsrail'i kınama ve ona yaptırım uygulamaya çağrısı yaptı.

‘SOYKIRIMA ORTAK OLUYORSUNUZ’

Filistin Eylem Grubu'ndan Jana Fayyad, yaptığı açıklamada, "Son 9 aydır Albanese hükümetinden gördüğümüz her eylem bize tek bir şeyi gösterdi; soykırıma kesinlikle ortak oldukları ve Filistin toplumunu marjinalleştirmeyi seçtikleri" diye konuştu.

Fayyad, Avustralya hükümetinin savaş zamanlarında düğer ülkelere yaptırım uyguladığını gördüklerini, ancak İsrail söz konusu olduğunda bu duruma sessiz kaldığını vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN