Netanyahu ile görüşen Kamala Harris: Gazze'de yaşananlara sessiz kalmayacağım

Netanyahu ile görüşen Kamala Harris: Gazze'de yaşananlara sessiz kalmayacağım

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile yaptığı görüşmede Gazze'deki insani krize dikkat çekerek, yaşanan acılara karşı sessiz kalmayacağını belirtti.

ABD Başkan Yardımcısı ve Demokratların başkan adayı olması beklenen Kamala Harris, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile Beyaz Saray'da bir araya geldi. Görüşme sonrasında düzenlediği basın toplantısında Harris, Gazze'deki insani duruma yönelik endişelerini dile getirdi. Harris, İsrail'in güvenlik tehditlerine karşı kendini savunma hakkını tanırken, bu savunmanın nasıl yapıldığının da önemli olduğunu vurguladı.

"İNSANİ KRİZE KARŞI DUYARSIZ KALAMAYIZ"

Harris, Netanyahu ile görüşmesinde Gazze'deki insani krizi gündeme getirdi. Harris, Gazze'de 2 milyondan fazla insanın gıdaya erişimde ciddi sorunlar yaşadığını ve yarım milyon insanın açlık riskiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Yaşananların "yıkıcı" olduğunu söyleyen Harris, çocukların ölümüne ve insanların yerlerinden edilmesine dikkat çekerek, bu trajediye karşı sessiz kalamayacaklarını ifade etti.

"ATEŞKES VE BARIŞ İÇİN UMUT VERİCİ GELİŞMELER"

Harris, ABD'nin ateşkes çabalarına değinerek, barış ve ateşkes çağrısı yapan herkese destek verdiğini söyledi. İki devletli çözüm yolunda ilerleme sağlanması gerektiğini belirten Harris, "Ateşkes sağlayarak savaşı sona erdirebiliriz. Rehineleri geri getirelim ve Filistin halkına gerekli yardımları ulaştıralım" dedi. Harris, iki devletli çözüm konusunda kararlılığını sürdürdüğünü ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN