Almanya'nın Gazze planı da ortaya çıktı

Almanya'nın Gazze planı da ortaya çıktı

İsrail 41 günden beri katliam yaptığı Gazze'yi işgal etmeyi düşündüğünü her fırsatta dile getirirken 7 Ekim'den sonra Tel Aviv'e lider düzeyinde ilk ziyareti gerçekleştin Almanya'nın da planı ortaya çıktı. ABD merkezli haber sitesi Politico'nun elde ettiği iki sayfalık gayri resmi belgede “Hamas İsrail'i ve vatandaşlarını terörize edecek bir pozisyona tekrar asla getirilmemeli” diyen Almanya, çatışmaların ardından Gazze'nin kontrolünün BM'ye geçmesini önerdi.

ABD merkezi haber sitesi Politico, Almanya'nın, Gazze'de İsrail saldırılarının ardından Birleşmiş Milletlerin (BM) kentin kontrolünü alması gerektiğini önerdiğini yazdı. Politico, Almanya'nın hazırladığı ve Gazze'nin geleceği konusunda senaryoların değerlendirildiği 2 sayfalık gayriresmi belgeyi ele geçirdi.

Belgede "İsrail'in şu hedefini biz de paylaşıyoruz, Hamas İsrail'i ve vatandaşlarını terörize edecek bir pozisyona tekrar asla getirilmemeli" ifadesine yer verildi. Gazete Duvar'ın Politico'dan aktardığına göre İsrail'in Gazze'yi yeniden işgal etmesi, Filistin ya da Mısır'ın Gazze'nin kontrolünü alması gibi senaryoların ele alındığı belgede, Filistin ve Mısır'ın böyle bir sorumluluğu istemeyeceği, İsrail'in de Gazze'deki varlığının siyasi olarak istenmediği vurgulandı.

Belgede, BM'nin Gazze'nin kontrolünü ele almasının 'BM çatısı altında Gazze'nin uluslararasılaştırılması' anlamına geleceği ifade edilerek, bu noktadan sonra 'dikkatlice bir geçiş süreci' yaşanabileceği aktarıldı.

FİLİSTİN: ALAMANYA'NIN PLANI KABUL EDİLEMEZ

Filistin'in BM Misyon Temsilcisi Abdalrahim Alfarra, Politico'ya yaptığı açıklamada, BM'nin Gazze'nin kontrolünü ele almasının 'kabul edilemez' olduğunu belirtti. BM'nin görevinin sınırları korumak ve iki devletli çözüm için çalışmak olduğunu belirten Alfarra, bu belge konusunda Filistin yönetimi ile istişare yapılmadığını kaydetti.

Gazze'nin geleceği konusunda konuşulmadan önce şu andaki durumun konuşulması gerektiğini bildiren Alfarra, "Şu anda insanlarımızı nasıl korumamız gerektiği hakkında konuşmuyorlar" eleştirisinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN