AB Raportörü Amor'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasına tepki: Halkın iradesi yok sayıldı

AB Raportörü Amor'dan Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasına tepki: Halkın iradesi yok sayıldı

AB Türkiye Raportörü Sanchez Amor, DEM Partili Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın görevden alınarak yerine kayyum atanmasına tepki göstererek “Halkın iradesi yok sayıldı” dedi. Amor, “Bu durum halkın iradesini hiçe saymak ile eş değerdir. Türkiye hükümeti, ekonomik ve kalkınmayı canlandırma umudunu yok etmenin en hızlı yollarına başvuruyor” diye konuştu.

Hakkari Belediyesi'ne kayyum atanmasının ardından tepkiler gelmeye devam ediyor. AB Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, 31 Mart yerel seçimlerinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) kazandığı Hakkari Belediyesi'ne İçişleri Bakanlığı tarafından kayyum atanmasına tepki gösterdi. “Halkın iradesi hiçe sayıldı” dedi.

Kısa Dalga'nın haberine göre; Avrupa Birliği (AB) Türkiye Raportörü Nacho Sánchez Amor ve Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk grubu başkanı, Almanya Yeşiller Partisi Parlamenteri Max Lucks, DEM Parti Hakkari Belediyesine atanan kayyuma tepki gösterdi.

Sosyal medyada yaptığı açıklamada Amor, DEM Parti Genel Merkezi hesabını etiketleyerek, “Ve böylece yeniden başlıyor” dedi. Amor, Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınması ve kayyım atamasını anımsatarak, bu durumun demokratik ilkelere bariz bir saldırı olduğunun altını çizdi.

Amor, “Bu durum halkın iradesini hiçe saymak ile eş değerdir. Türkiye hükümeti, ekonomik ve kalkınmayı canlandırma umudunu yok etmenin en hızlı yollarına başvuruyor” şeklinde tepki gösterdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN