Ekvador'da şiddetli kuraklık ve orman yangınları nedeniyle ülke genelinde 60 gün süreyle acil durum ilan edildi. Azuay ve Loja bölgelerinde 10 bin hektardan fazla alan kül olurken, ülke genelinde 17 aktif yangın bulunuyor. Enerji üretiminde yaşanan sıkıntılar nedeniyle de Ekvador'da günlük 14 saate varan elektrik kesintileri yaşanıyor.
Güney Amerika ülkesi Ekvador, tarihinin en büyük kuraklık ve orman yangınları felaketlerinden birini yaşıyor. Ülke genelinde 17 aktif yangın varken, özellikle Azuay ve Loja bölgeleri büyük zarar görüyor. Bu bölgelerde 10 bin hektardan fazla alan kül oldu. Yaşanan bu felaketler nedeniyle Ekvador hükümeti, 60 gün süreyle ulusal acil durum ilan etti. Aşırı kuraklık, ülkenin enerji üretimini de olumsuz etkileyerek günlük 14 saate varan elektrik kesintilerine neden oldu.
Yangınlardan en çok etkilenen bölgelerin Azuay ve Loja olduğunu belirten Güney Amerika ülkesi Ekvador'da Enerji Bakanı Ines Manzano, "Ekvador Ulusal Risk Yönetimi Sekreterliği her iki bölgedeki itfaiyecilerin çalışmalarını desteklemek için kaynakların koordinasyonuna öncülük ediyor" dedi.
Azuay ve Loja bölgelerindeki yangınlarda şu ana kadar 10 bin hektardan (24 bin 700 dönüm) fazla alan kül oldu.
Son 60 yılın en şiddetli kuraklığını yaşan Ekvador'da, aşırı kuraklık ülkeyi daha önce benzeri görülmemiş bir enerji krizine de sürükledi. Enerjinin yüzde 70'inden fazlasını sağlayan hidroelektrik santrallerindeki su seviyeleri düştü. Hükümet, 17 milyonluk nüfusuna enerji tasarrufu çağrısı yaparken, ekim ayından bu yana günde 14 saate kadar elektrik kesintileri uygulamak zorunda kalıyor.