Diyarbakır Sur'da şiddetli patlamalar yaşanıyor-Diyarbakır haberleri

Diyarbakır Sur'da şiddetli patlamalar yaşanıyor-Diyarbakır haberleri

Diyarbakır Sur'da sokağa çıkma yasağı 44. gününe girerken güvenlik güçlerinin operasyonları da hız kesmeden devam ediyor. Sur'da bugün yoğun patlama ve silah sesleri duyulurken, dün gece terör örgütü PKK, Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde emniyet müdürlüğüne, jandarma komutanlığına ve polis lojmanlarına eş zamanlı saldırıda bulundu. Eş zamanlı saldırılarda 1 polis şehit oldu, 5 sivil hayatını kaybetti.

Diyarbakır merkez Sur İlçesi'nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için uygulanan sokağa çıkma yasağı devam ederken, ilçeden bugün yoğun şekilde patlama ve silah sesleri yükseldi.

Sur'da şiddetli patlamalar yaşanıyor

Gece başlayan ve sabah saatlerinde devam eden şiddetli patlamaların sesi kenttin her yerinde duyuldu. Bugün yaşanan yoğun çatışmalar nedeniyle Gazi Caddesi üzerindeki esnafların bir kısmının işyerlerini açmadıkları görüldü.

PKK'dan eş zaman saldırı: 1 şehit, 5 sivil hayatını kaybetti

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bir grup terörist, dün gece 23:30'da güvenlik kuvvetlerine yönelik 3 ayrı noktaya eş zamanlı saldırı düzenlendi. Emniyet Müdürlüğü binasının önünde bomba yüklü aracı infilak ettiren teröristler, uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla ateş açtı. 

Güvenlik kuvvetlerinin anında karşılık vermesi ile çıkan çatışma yarım saaatten fazla sürdü. Hain saldırıda bir polis memru şehit oldu, 5 sivil hayatını kaybetti. Şehit olan polis memurunun eşi ve 5 aylık bebeğinin hayatını kaybettiği öğrenildi. Saldırıda 39 kişi de yaralandı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN