Davutoğlu'ndan Diyarbakırlılar'a teşekkür

Davutoğlu'ndan Diyarbakırlılar'a teşekkür

Başbakan Davutoğlu, AB Konseyi Başkanı Tusk ile birlikte düzenlediği basın doplantısında, HDP'nin Sur'a yürüyüş çağrısına uymayan Diyarbakır halkına teşekkür etti..

Başbakan Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın Sur'la ilgili çağrısına ilişkin, "Çağrılara kulak asmadan, Diyarbakır'ın onuru ve huzuru için vakur bir tavır sergileyen Diyarbakırlı hemşehrilerimize teşekkürü bir borç biliyorum" dedi.

Davutoğlu, AB Konseyi Başkanı Tusk ile yaptığı görüşmenin ardından açıtlamalarda bulundu.

Davutoğlu özetle şunları söyledi: 

"Birlikteliklerimiz noktasında çalışmalarımız sürüyor. Vize konusunda kuvvetli adımlar attık. Mülteciler sorunu gündeme geldi. Ben Sayın Tusk'a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.

Suriye'deki gelişmeler ve mülteciler sorununun Türkiye ve AB'ye oluşturduğu baskıları gündeme aldık. Bu konu, Türkiye-AB sorumluluğunda gelişmemiştir. Suriye krizinin sorumluları halkına zulmeden bir rejim, bu şartlarda ortaya çıkan terör örgütleri ve uluslararası faktörlerdir. Bunun bedelini ama AB ve Türkiye ödüyor. Türkiye ve AB olarak, ateşkesin gerçek anlamda uygulanmasına büyük önem veriyoruz. Maalesef ateşkes ihlallerinin ateşkesi kırılgan kıldığını görmekteyiz.

Türkiye için AB her zaman stratejik bir hedef olmuştur. Türkiye'nin bu hedefinde sapma olmayacaktır. Türkiye'nin AB ilişkileri iki tarafa da büyük imkanlar sağlayacaktır. Tusk'a ve ekibine teşekkür ediyorum.

Diyarbakır'a teşekkür ederim

(HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın Sur'la ilgili çağrısı) Bütün provokasyonlara, bütün şiddet, terör çağrısına rağmen bu çağrılara kulak asmadan, Diyarbakır'ın onuru ve huzuru için vakur bir tavır sergileyen Diyarbakırlı vatandaşlarımıza, hemşehrilerimize teşekkürü bir borç biliyorum."

Kimse dokunulmazlıkları istismar edemez:

Onlar barikatların arkasındaki kandırılmış çocukları düşünmüyorlar. Dertleri örgütün elebaşlarını kurtarmak. Süren operasyonlar sonucu sona ele başları kalınca böyle çağrılar yapıyorlar. Elebaşlarını kurtarmak için çaba harcıyorlar. Sur'u ben Demirtaş'tan daha iyi bilirim ve o topraklara aşkla bağlıyım, Diyarbakır'da bunu iyi bilir. Demirtaş'ın meselesi halkı sokağa dökmek...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN