Davutoğlu: Angajman gereği hedefler vuruldu, YPG unsurları Azez çevresinden uzaklaşacak

Davutoğlu: Angajman gereği hedefler vuruldu, YPG unsurları Azez çevresinden uzaklaşacak

Başbakan Davutoğlu, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'a da Türkiye'nin her türlü önlemi alacağını söylediğini belirterek "YPG'nin her adımına mukabele ederiz. YPG ne Kürtleri temsil ediyor, ne Suriyelileri. YPG, derhal Azez'den uzaklaşacak" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Erzincan'da PYD ve rejim güçlerini amgajman gereği vurulmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şu şekilde :

Demografiyi değiştirmek istiyorlar

"Suriye'deki gelişmeler güvenliğimiz tehdit ediyor. Halep şu an işgal altında. Kuzey Suriye'de etnik demografiyi değiştirmek istiyorlar."

Rejimin uzantısı olan bu terör örgütü

"Dün ve bugün, Suriye rejiminin uzantısı olan bu terör örgütü, Azez'e dönük bir saldırıda bulundu. Bu saldırılar sırasında sınırlarımıza yönelik tacizler oldu. Yani, angajman kurallarını işletmemiz gereken bir durum ortaya çıktı. Gerek Türkiye'ye dönük mülteci akına izin vermemek, gerekse PKK uzantısı olan bu güçlerin, Suriye'de kendi alanlarına oluşturma çabalarının oluşturduğu tehdit karşısında, bugün angajman kuralları çervesinde, Azez ve civarındaki tehdit oluşturan güçlere karşı mukabelede bulunulmuştur. Bu, angajman kuralları çerçevesinde atılan bir adımdır. "

Angajman kurallarını işlettik

"Dün ve bugün aynı iş birlikçi güçler, Suriye rejiminin uzantısı olan bu terör örgütü, Rusya'nın sivil halkı bombalamasıyla iş birliği yapan bu terör örgütü, Azez’e dönük bir saldırıda bulundu. Bizim bu konulardaki tutumumuz açıktır. Bu saldırılar esnasında sınırlarımıza da yönelik tacizler oldu. Angajman kurallarını işletmemiz gereken bir durum ortaya çıktı... Bugün angajman kuralları çerçevesinde Azez ve civarındaki tehdit oluşturan güçlere karşı mukabelede bulunulmuştur."

"Biden'a her türlü önlemi alacağımızı söyledim"

'Biraz önce, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, görüşme talebinde bulundu. Kendisiyle de bir görüşme yaptık. Joe Biden'e Türkiye'nin tutumunu ifade ettim. YPG derhal, Azez ve çevresinden uzaklaşacak. Azez'in yakınına dahi yaklaşmayacak. Koridoru tekrar kırma çabalarında bulunmayacak.

Havaalanını derhal boşaltacak

Minnak Havaalanı'nı, Türkiye'ye veya muhalefete karşı kullanma hevesine kapılmayacak, o havaalanını derhal boşaltacak. Bunları sayın Biden'a da ifade ettim, burada da ifade ediyorum.'

Suriye rejiminin kuklasıdır

"YPG Suriye rejiminin kuklasıdır. Etnik kıyım yapan bir örgüttür. Türkiye'nin sessiz kalmasını kimse beklemesin."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN